İzmir Barosu'na bağlı ceza avukatı Sinerjik Hukuk Yazılım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Yılmaz, kendi adını verip vatandaşları telefonla dolandırmaya çalışan kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verip şikayetçi oldu.

Avukat Yalçın Yılmaz, İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Devran Turan tarafından telefonla arandığını ve meslektaşının bir müvekkilini telefonla arayan kişinin, “Avukat Yalçın Yılmaz'ın yanından arıyorum, yaptırmış olduğunuz genel sağlık sigortasından dolayı ödenmemiş bin lira borcunuz var. Parayı yatırmamanız durumunda haciz işlemi yapacağız' diyerek, tehditvari bir şekilde müvekkili ile görüştüğünü söyledi.

Yalçın Yılmaz, Savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, “Meslektaşım Türkiye Barolar Birliği listesinden yaptığı aramada Yalçın Yılmaz olarak Türkiye'de sadece benim olmamdan dolayı arayıp uyardı. Ben şahsi olarak icra avukatlığı yapmadığım gibi böyle bir sağlık sigortası veya benzeri bir nedenle de kimseyi aramadım, çalışanlarımı da aratmadım. Adımı ve unvanımı kullanarak '
dolandırıcılık' yapan, şahsımı ve mesleğimi karalanmasına neden olan kim olduğunu bilmediğim bu kişi veya kişilerden davacı ve şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi. 

Yalçın Yılmaz, kendi adını verip vatandaşları dolandıran kişi ile bir bağı olmadını ve vatandaşların bu şekilde arayan kişiler hakkında şikayetçi olmalarını istedi.

http://www.marifethaber.com/gundem/avukatlar-dikkat-hepinizin-basina-gelebilir-h98865.html