Sözcü'ye yönelik soruşturmada tutuklanıp serbest bırakılan internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un, suçlamalarına avukatı Celal Ülgen'den yanıt geldi: “ Hukuksal açıdan ne yapılması gerekirse yaptık."

Mediha Olgun

Olgun, sürecin başından bu yana gazetenin avukatlarının kendisiyle ilgili yanlış bilgiler verdiğini söylemiş, “Dertleri bizi çıkarmak değil, siyasi şov yapmaktı" demişti. Olgun, video editörü ve sorumlu müdür olarak birçok haberden bilgisinin olmadığını ifade etmişti.

Olgun'un suçlamaları Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın pazartesi günkü köşesinden aktarılmıştı. Alçı bugün de Ülgen'in yanıtını yayınladı.

Yanıt özetle şöyle:

“Hukuksal açıdan ne yapılması gerekirse yaptık. Bizim için bir kişinin özgürlüğünün bir başka olayla maskelenmesi alçaklıktır. Bu nedenle (…) hem Mediha'nın bu haberden sorumsuz olduğunu ve hem internet sitesinin künyesinin fotoğrafını koyarak kendisinin salt sorumlu müdür olduğunu ve yayından sorumlu başka birinin de bulunduğunu bildirdik.

Mediha'nın hala bunun arkasında bazı kişileri koruma yattığını düşünmesi içeride tutuklu kaldığı süreç ile izah edilemeyecek bir yanılgıdır (…)

Sözcü Gazetesine yapılan kumpas bizi çok üzmüştü. Ancak mesleki açıdan Mediha'nın böyle bir algıya yenik düşmesinden daha çok üzüldüğümü belirtmeliyim."

Gazete hakkında başlatılan ‘FETÖ' soruşturması kapsamında gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay'a yakalama kararı çıkarılmış, Olgun ve muhabir Gökmen Ulu tutuklanmış, muhasebe müdürü Yonca Kaleli ise mahkemece serbest bırakılmıştı. Olgun, geçen günlerde tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun soruşturma dosyasında iki haber var. İlki, 15 Temmuz 2016'da gazetenin internet sitesinde 16.25'te yayınlanan ‘Sözcü Erdoğan'ı buldu' başlıklı haber.

Ulu'nun haberinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsü yer alıyordu.

Darbe girişiminden birkaç gün önce Erdoğan'ın basına çıkmadığı ve etkinliklere katılmadığı dikkat çekmiş, tatil yaptığına ilişkin haberler basına yansımıştı.

Sözcü'nün suçlandığı ikinci haber ise 1 Ocak 2016'da manşetten yayınlanan ‘2016 falınız' başlıklı haber.

Haberde kullanılan, ‘ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerin yer aldığı görsel' de soruşturma dosyasında.

  
5.10.2017 07:47:59
Kaynak: Diken
http://www.diken.com.tr/avukatindan-sozcu-editorune-yanit-ne-yapilmasi-gerekirse-yaptik/