‘Zihin karıştırma’
Mağdur avukatı Yıldırım bir haber ajansının soruları üzerine mütalaayı eleştirmişti. Savcı Er, mütalaasına ilişkin haber yapan muhabir ve yorum yazan köşe yazarlarının yanı sıra avukat Yıldırım hakkında da suç duyurusunda bulundu ve özetle şu suçlamaları yöneltti:
- Mütalaaya karşı basın toplantısı düzenlemek.
- Müvekkili lehine kamuoyu oluşturmak, savcıyı mütalaasını değiştirtmeye çalışarak ve mahkemeyi etki altına almaya teşebbüs etmek.
- Kamuoyunda sanık polisler hakkında önceden bir kanaat oluşturmak.
- İnternet sitelerinde vatandaşlar tarafından kendisine hakaret edilmesine neden olmak.
- Kamuoyunda sanki iddia makamında bu işten anlamayan bir kişinin görev yaptığı izlenimi vererek hedef haline getirmek.
- Mütalaa gibi karar verilmesi halinde daha şimdiden mahkemenin vereceği kararı tahkir etmek.
- Toplumdaki bireylerin zihinlerinde karışıklık yaratarak kamu huzurunun bozulmasına sebep olmak.

Göktaş’a beraat
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Vekili Aytekin Sarıkaya, Yıldırım’ın sözlerinin eleştiri mahiyetinde olduğunu belirterek soruşturma izni talebini reddetti. Ancak Sarıkaya, Avukatlık Kanunu’nun Reklam yasağını düzenleyen 55. maddesi ile ilgili yönetmelik hükümlerine göre Yıldırım’a disiplin cezası verilmesi talebiyle dosyanın İzmir Barosu’na sevkine karar verdi.
Savcı Göksel Er, daha önce de mütalaaya ilişkin haberi nedeniyle Milliyet muhabiri Kemal Göktaş hakkında “algı yaratmaya çalıştığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün sonuçlanan davada Göktaş beraat etti.


Milliyet