Bu sabah gözaltına alınan Avukat Lale Beşe İstanbul’da gözaltına alınıp Güvenlik Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İlk olarak Beşe'nin gözaltına alınması sosyal medya hesabı paylaşımlarında 15 Temmuz şehitlerine hakaret ettiği gerekçe olarak gösterildi.

Onlarca Türk subayının avukatı olan Beşe’nin avukatı olduğu dosyalarda daha önce de tutuklanmış avukatlar bulunuyor.

Beşe daha önce de avukatları tutuklanan dosyalarda görev yapıyordu. Avukat Lale Beşe bizzat Fethullah Gülen tarafından da şikâyet ve dava edilmişti.

Terörün en yoğun olduğu dönemde 1990’lı yıllarda Hakkari Yüksekova’da cansiparane hâkimlik yapan ve şuanda mesleğini avukat olarak sürdüren Lale Beşe Ergenekon ve FETÖ’den yargılanan ve hakkında hiç bir somut delil bulunmayan Atatürkçü askerlerin avukatlığını yapıyordu.

Avukat Lale Beşe'nin gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Avukat Vural Ergül; "Dün geceyarısı evinden gözaltına alınan Ergenekon Kumpası'ndan bu güne avukatım, müvekkilem, meslektaşım, arkadaşım Av.Lale Beşe'nin gözaltı gerekçesi belli oldu...

Hükümetin imam nikahlı ortakları tarafından Ergenekon Kumpası sürecinde bir çok kez hedef haline getirilen ve Fethullah Gülen'in şahsi şikayetleri üzerine hakkında soruşturmalar ve davalar açılan Av. Lale Beşe, fetö soruşturma ve davalarında , Ergenekon Kumpasındaki avukatlık tecrübesi,hukuk ve adalete olan inancı yanısıra korkusuzluğu ile de bir çok kez özellikle Donanma Davalarında gündeme gelmiş ve hükümetin muta nikahlı ortağı Aydınlık tarafından da hedef gösterilmişti...

Bugüne dek, Donanma davası gibi bir çok 15 Temmuz davasında asker avukatı olan Av. Kemal Uçar gibi kimi avukatlar, çeşitli gerekçelerle gözaltına alınmış,tutuklanmış, bazıları hakkında da devam eden çeşitli  soruşturmalar açılmıştı.

Bu çerçevede, Av. Lale Beşe hakkında çeşitli soruşturmalar bulunurken bu kez tam 3 yıl önce, 2015 yılında, 15 Temmuz'dan da önce twitter hesabındaki bir takipçisinin tweetini retweetlediği için "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi"
diyerek açıklama yaptı.

Haber Ayyıldız'a bir açıklama yapan avukat Vural Ergül "Bu sabah gözaltına alınan avukatım ve Ergenekon Kumpası'nda birlikte omuz omuza mücadele verdiğim, Fethullah Gülen'in şahsen davacı ve şikâyetçi olduğu Avukat Lale Beşe, Donanma Davalarının en yaman iki üç avukatından biridir. Aşağıdaki haberler ve mahkemede geçen o diyalog hem Lale'nin niye gözaltına alındığı hem de nasıl bir avukat olduğu hakkında size fikir verir..." dedi. 

İşte o haberler:



 
 
Avukat Lale Beşe 










 

http://www.haberayyildiz.com/gundem/avukat-lale-bese-istanbulda-gozaltina-alindi-19197h.html