Bir grup hukukçunun bir buçuk yıl kadar önce, “Avukatı avukat yapan nedir?” sorusuna yanıt bulmak için bir araya gelerek, AVUKAT HAREKETİ adıyla yola çıktı. Yoğun toplantılar sonrasında ilk bildirisini 18 Haziran 2018 günü web sitelerinden duyurdular.

İlk tanıtım toplantısını 27 Haziran 2018 Çarşamba günü Taksim Hill Otel teras katında yapan AVUKAT HAREKETİ’nin tanışma kokteyline katılım oldukça yoğun oldu. Kokteyl slayt gösteri ile başladı.

(Slayt Videosunu izlemek için tıklayınız.)

Slayt gösterisinin ardından Av. Fulya Durak Aslan, AVUKAT HAREKETİ bildirisini okudu ve hareketin kimliğine dair konuşmasını yapması için Av. Nedim Korhan Şengün’ü kürsüye davet etti.

Av. Nedim Korhan Şengün, AVUKATA HAREKETİ’nin kimlerden oluştuğunu, hareketin tarihsel kökenleri ve hedefleri konusunda kısa bir konuşma yaptı.

(Av. Nedim Korhan Şengün’ün konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.)

Daha sonra kürsüye gelen Av. Başar Yaltı, AVUKAT HAREKETİ’nin itirazlarını ve iddialarını ortaya koyan konuşmasını yaptı.

(Av. Başar Yaltı’nın konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.)

Onlarca avukatın katılımı ile gerçekleşen ve üç saati aşkın bir süre devam eden toplantı sırasında birçok avukat iletişim bilgilerini bırakarak AVUKAT HARAKETİ içerisinde yer almak, toplantılarından haberdar olmak,  AVUKAT HAREKETİ’nin yürüyüşüne katılmak isteklerini belirttiler.

Adaletbiz olarak takip ettiğimiz bu etkinlik için,  bu kadar kısa sürede ve yoğun gündem arasında gerçekleşmiş olmasına karşın oldukça kalabalık bir Avukat grubunun katılması, avukatların sorunlara ve çözüm önerilerine karşı duyarlılıklarını ortaya koyması bakımından umut verici ve başarılı oldu diyebiliriz.

Bu yoğun ilgi Avukatların bir değişime ihtiyaç duyduklarını, yeni sözlere açık olduklarını gösterdi.

AVUKAT HAREKETİ’nin bu etkinliği, adaletsizlikler ve hukuksuzlar karşısında her daim umudun olacağını düşünmemize sebep oldu.

Adaletbiz olarak, AVUKAT HAREKETİ’ne başarılar diliyoruz.

(Kokteyl Fotoğraflarını izlemek için tıklayınız.)

www.adaletbiz.com