1- Telefoniafobi : Duruşması hakim değişikliği nedeniyle 6 ay sonraya bırakılan müvekkilin bu süreçte yaklaşık 58 kez araması ve dosyamda durum ne diye sorması nedeniyle oluşan fobidir. Telefon çalınca kusma hissi gibi etkiler gösterebilir.

2- Temyizofobi : Temyiz süresini kaçırdım tereddütünü sürekli bilinçaltında yaşanması fobisidir. Gece yarısı uyku bölünmeleri ve kabuslar etkileridir.

3- Dersmikalmışloofobi : Hukuk fakültesi biteli yıllar geçmiş olmasına rağmen eksik ders kalmış hissine kapılmak ve bu minvalde kabuslar görmek.

4- Müraacatafobi : Temyizofobiyle benzerlik gösterir. Duruşma kaçırdım mı hissine gündüz gece olur olmaz yerde kapılma fobisidir. Sürekli ajanda kayıt kontrolü gibi etkileri olur. Ayrıca gaz yapar.

5- Avukatafobi : Avukatın avukattan korkmasıdır. Özellikle duruşmada karşı taraf avukatına kaş altı düşmanca bakışlar olarak etki gösterir. İleri vakalarda diş gösteren de mevcuttur.

6- İcraafobi : Ben icraaa yapmıycam. Deniz Ticaret düşünüyorummm. Şeklinde uzatılarak kurulan cümleler şeklinde tesirleri vardır.

7- Müeebbetfobi : Suç farketmeksizin her ceza dosyasından müebbet çıkarmı korkusudur.

8- Memefobi : Meme gören hukukçunun paniklemesi ve el titremeleri şeklinde tesirleri vardır. Meme görmeye tahammül edilemez noktadadır. Tam tersi kitle memehobiklerdir. Onlar ise çok severler. Hukuk dünyası arasında en ciddi ayrımlardan biri memefobikler ve memehobikler arasındadır.

9- Azilofobi : ücretini dava sonunda alacak avukatın haksız ve nedensiz azil edilme korkusudur.

10- Bilirkisyafobi : bilirkisiye giden dosyanin donmemesi yada bilirkisinin bilmez kişi cikip sacmalamasi.

11- Yargitayafobi: yargitaya giden dosyanin yemene gitmis gibi donmemesi

Şimdilik bunlar.

Avukat ‎Necip Şenel

http://www.hukukihaber.net/dinlence/avukat-fobileri-h210325.html