Duruşma beklen avukatın adliye  koridorunda üzerindeki cübbe ile bağdaş kurarak yere oturması avukatlar arasında tartışmalara yol açtı. Av.Bekir Çirli ,  Avukat-hakim-savcı tüm hukukçular omuz omuza  facebook grubunda  aşağıdaki yazıylaa  gündeme getirdi

"Meslektaşımızın CÜBBE ile mahkeme kapısında yerde oturduğunu gördüğümde üzüldüm ve kızdım da içimden. Sonra dedim belki bir sağlık problemi vardır. En iyisi sorayım ve uyarayım. Özür dileyerek bir sağlık problemi olup olmadığını sorduğumda önce şaşırdı ve herhangi bir problemi olmadığını söyledi. Neden sorduğumu sordu. Üzerinde AVUKAT CÜBBESİ ile bu şekilde oturamayacağını söylediğim de kendisi için sorun olmadığını söyledi. Müdahale edememekten duyduğum üzüntü ile yanından ayrıldım.

Resimde ki arkadaş nezdinde Avukatlık mesleğini bu hale düşürenleri kınıyorum."



Başlığın altına yapılan yorumlarda  görüntünün avukatlık mesleğine  yakışır bir durum olmadığı konusunda ittifak edilmesiyle birlikte kimi  avukatlar   hoşlanılmayan bir durum da olsa  kişinin fotoğrafının izinsiz çekilerek sosyal ledyada paylaşılmasının  doğru bir davranış olmadığını belirttiler.


Yapılan yorumlardan örnekler :

Cübbenin üzerine okuldan yeni çıkmış liseliler gibi sırt çantası asanlar içinde pek hoş düşüncelere sahip değilim. Yalçın Bey çok haklısınız.

Görevinin layığını bilen hakkını veren başka şeylerde bilir. Bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler mesleği değil bu meslek. Lütfen o arkadaşı cüppesi ile birlikte ayağa kaldıralım. Sendeleyip düştü ise destek olalım. Insanı kaldırabilirsek ayağa meslek onuruda yere düşmez bir daha.

- İstanbul Barosu staj eğitim merkezi derslerine gelen pıresentabıl bir avukat vardı. Avukat dediğin simit yemez derdi. Olur da çok canınız çekerse büronuzda gizlice, kimse görmeden yiyin öğüdünü vermişti. Bu resmi görse kalpten giderdi her halde


-Iyiki İstanbul'da Değilim , ben olduğumu düşünürdünüz  Okan bey tamam yanlış , ama insanların sürekli tasvip etmedikleri durumların Kişilerin fotoğrafını çekip paylaşması bana yanlış geliyor . Siz bana değil dediniz diye ikna da olacak Değilim . Boşuna tartışmayalım , o Kişi mışıl mışıl uyuyor büyük ihtimalle

-hic bir avukat cubbesini yerlerde sürüyerek kendine paspas yapmamalı. O cübbe için fakülteyi ne zorluklarla bitirdik. Düşünsenize stajyerken bile giyilmiyor.. Cübbemiz ONURUMUZDUR diyorum.

*
meslek nankör değil" deriz ancak mesleğimize kendi elimizle nankörlük ederiz. Usûl esastan önce gelir bu da demek değildir ki şekilcilik peşindeyiz. Öncelikle yaptığı mesleğe saygısı olmayanın işi ne kadar iyi ya da kötü yaptığı kısmıyla ilgilenmek eskilerin tabiriyle abesle iştigaldir. Evet cübbe esasında belki bir bez parçası ama bu mesleğin onurunu, namusunu temsil ettiğini düşünecek olursak manevi bir değerdir ve manen bir saygı duyulması gerekir. Daha kendimizin itibar etmediği bir mesleğe başkalarının itibar etmesini beklemek de biraz akıl tutulması olur sanki.


-Twitterda da paylaşılmış. Fotoğrafının bu şekilde sosyal medyada yayıldığını gören meslektaşımız kendisini sizce nasıl hisseder? Peki sosyal medyada bu duruma sebep olanların kendi meslektaşları olduğunu öğrendiğinde .. Daha kendi içimizde birlik olamıyoruz. Sizden ricam bu fotoğrafın yayılmasını önlemeniz. Fotoğraf karesindeki kişi düşmanımız değil meslektaşımız!


-Mesleğe yeni başladığım bir zaman, Adliyeden çıkıp elimde dosya ve cübbe kafam dalgın yürüyordum. Altmışlı yaşlarında olduğunu düşündüğüm bir meslek büyüğüm bana 'Avukat hanım, o cübbeyi öyle taşıyamazsınız, bu cübbenin bir değeri ve ağırlığı var. Lütfen ya çantanıza ya da bir poşete koyup taşıyın. Yanınızda poşet yoksa ben vereyim.' demişti. Kalakaldığımı hatırlıyorum. Bunda nasıl bir saygısızlık var diye düşünmüştüm ama meslek büyüğüm (bir hayli büyüğüm) olduğu için bir bildiği olduğunu düşünüp, 'haklısınız, şimdi çantama koyuyorum' dedim. Teşekkür etti. Şimdi bu paylaşımı görünce hatırladım. Bu bana heryerde yere oturabilen Avrupa daha doğrusu Amerikalıları hatırlattı. Ben dışarıda yere (dağ bayır değilse) normal kıyafetlerimle bile oturmam. Mesleğin ve cübbenin bir ağırlığı olduğuna katılıyorum çünkü çok yeni iken öğretildim. Bu sebeple önce iğneyi kendimize batırıp, 'acaba buna biz mi sebep olduk?' demekten kendimi alamıyorum. Bana mesleğin ve cübbenin saygınlığını (ki sadece elimde taşıyordum) hatırlatan üstad gibi, biz de bizden sonrakilere yol gösterdik mi? Baştan eğitilmeyince de sonradan zor oluyor galiba.


-Şu fotoğrafı bile savunan, ne var bunda amma da sekilcisiniz diyen meslektaşlarımı gördükçe mesleğin bu kadar itibarsiz hale gelmesini daha iyi anlıyorum.. Tamam biz de rahatız , genciz ama bu nedir ya. O cübbenin bir saygınlığı, kutsalligi var. Olmalı. . Bunu kendimiz bile kabul etmiyorsak başkaları napsa haklı. Bize hersey müstahak


-Yerde cüppe ile oturan arkadaş ile fotoğrafı çeken arkadaş sözleşmişler ve avukatın cüppe ile yerde oturmaması gerektiğine ilişkin sosyal deney gerçekleştirmiş olabilirler. Bu deney sonucu yerde cüppe ile oturmamış olanlarda oturmuş gibi hissedip gelişmişlerdir. Deney ekibine teşekkür ederiz

http://www.hukukmedeniyeti.org/haber/8555/avukat-cubbesi-ile-yere-oturmak-caizmi/