AVKOMM Yürütme Kurulu önemli kararlar aldı

AVKOMM avukat ve mali müşavirleri bir araya getirerek iş dünyası için bir cazibe merkezi olmak, KOBİ’lerle avukat ve mali müşavirleri buluşturmak amacıyla kuruldu ve ilk toplantısını 25 Şubat 2016-tarihinde yaptı.

Toplantıda avukat ve mali müşavirlerin böyle bir platformda bir araya gelerek bir dayanışma oluşturmaları, bilgi ve iş paylaşımı yapmalarının önemli olduğu, platformun avukat ve mali müşavirlerin işlerine olumlu etkileri olacağı, dayanışma içerisinde üstün kalitede iş üretileceği, kaliteli iş üretiminin her iki mesleğe itibar kazandıracağı konularında ortak bir görüş oluşmuş ve platform yönetimi için 11 kişilik bir yürütme kurulu seçilmişti.

AVKOMM Yürütme Kurulu toplantısı planlandığı gibi 07.03.2016(dün) tarihinde yapıldı. Toplantıda önemli kararlar alındı.

Yürütme Kurulu öncelikle platformun bir tanımının yapılması, platformun ilkelerinin belirlenmesi,  platform üyelerinin platform ile ilişkilerinin ve üyeler arası ilişkilerin kurallara bağlanması, etik kuralların tespit edilmesi, bir centilmenlik anlaşması yapılması, işbölümünün nasıl yapılacağı, gelir ve giderlerin nasıl bölüşüleceği gibi konuların belirlenmesi ve bütün bunların yapılması için Yürütme Kurulu üyelerinin görev alması, sağlıklı ve hızlı bilgi paylaşımının sağlanması için bir mail grubunun oluşturulmasını karara bağlandı.

Yürütme Kurulu Platforma üye kaydının devam etmesini ancak belli bir sayıya ulaştıktan sonra üye kabulünün durdurulmasını kararlaştırdı.

Yürütme Kurulu’na yeni üyelerin kabulüne oy çokluğu ile karar verilmesi kararlaştırıldı.

Rahmi Ofluoğlu Yürütme Kurulu’nda yaptığı konuşmada avukat ve mali müşavirlerin belli işleri birlikte yürütmelerinin birçok olumlu sonuçları olacağını belirtti.

Ofluoğlu, “ avukat ve mali müşavirlerin özellikle hukuk ve ceza davalarında birlikte çalışmaları gerektiğini”  söyledi ve şöyle devam etti:

“Vergi suçlarında mahkeme bilirkişiye başvuruyor ve bu davalarda bilirkişiler genellikler mali müşavirler oluyor. Hakim bilirkişi mali müşavire başvururken avukatın tek başına hazırlayacağı savunmanın eksik kalacağı ve etkili bir savunma olmayacağı açıktır.

Avukatlar,  vergi suçu ve vergi davaları, iflas ve iflas erteleme, defter kayıtlarının incelenmesini gerektiren ihtilaflar ve benzeri bütün davalarda mali müşavirlerle ortaklaşmaları halinde kaliteli, etkili ve sonuç alıcı işler üretecekleri kesindir.

Aynı şekilde mali müşavirlerin mükelleflerinin işleri ile ilgili vergi ve idare mahkemeleri, iş mahkemelerindeki davalarında avukatlarla ortaklaşmaları bir gerekliliktir.”

Yürütme Kurulu’nun gündeminde KOBİ dernekleri  ve sanayi sitelerinin yönetimlerine yapılacak ziyaretler,  sanayi sitelerinde toplantılar düzenlemek gibi konular  vardı. Yürütme Kurulu’nda yapılan tartışmalar sonucunda önce örgütlenmenin tamamlanması, daha sonra sahaya çıkılması kararlaştırıldı. Yürütme Kurulu ayrıca platformun üye sayısını artırmak amacıyla avukat ve mali müşavirlere yönelik çalışmaların devamına karar verdi. Yürütme Kurulu belli bir sayıya ulaştıktan sonra üye kabulünün durdurulmasını kararlaştırdı.

Gelecek Yürütme Kurulu toplantısı 14.03.2016 tarihinde yapılacaktır.

Avukat ve mali müşavirleri platforma üye olmaya ve ayrıca Facebook AVKOMM Grubuna katılmaya davet ediyoruz.

adaletbiz