AVKOMM PLATFORMU İLK TOPLANTISINI YAPTI.

Toplantıda 11 Kişilik yürütme kurulu oluşturuldu…

AVKOMM’un ilk toplantı planlandığı gibi 25 Şubatta yapıldı.  Toplantıya davetlilerin tamamı katıldı. Farklı serbest meslek gruplarını biraraya getirmiş olmakta Türkiye’de bir ilk olan AVKOMM projesi beklenin üzerinde ilgi gördü.  

AVKOOM Platformu kurucusu ve sözcüsü Av. Rahmi Ofluoğlu, proje konusunda detaylı bilgiler verdi.

Av. Rahmi OFLUOĞLU AVKOMM Projesi hakkında şunlar söyledi ;

Sizlerin AVKOMM’un bu ilk toplantısına katılmış olmanız bizim için çok değerlidir. Maalesef ülkemiz insanları örgütlenmeye karşı çekimserdirler, örgütlenme ve dayanışma kültürümüz zayıftır. Bugün bu çağrımıza çekimser kalanlar, toplantımıza katılmayanlar ilerleyen zamanlarda platformun yararlı işler yaptığını görüp bize katılabilirler ki öyle de olacağını umuyoruz.  Sizlerin daha işin başında bu girişimin içinde yer almanız değerli olduğu kadar bizim için anlamlıdır.

AVKOMM platformu benzeri örgütlenmeler batıda daha çok yaygındır. Batıda iş adamları ve serbest meslek mensupları çeşitli şekillerde örgütlenmektedirler. Bizde serbest meslek sahiplerinin birçok ciddi meslek sorunları olmasına rağmen bu tür örgütlenmeler nerede ise yok gibidir.

Özellikle Avukatlık mesleği büyük bir işsizlik sorunu ile karşı karşıyadır. Rakamları konuşturduğumuzda çok yakın bir gelecekte avukatlık mesleğinin ekonomik anlamda ciddi bir çöküş yaşayacağını söyleyebiliriz… 

AVKOMM farklı alanlarda deneyimleri olan Avukat ve Mali Müşavirleri bir platformda biraraya getirerek KOBİ’ler ve diğer serbest meslek sahipleri için bir sinerji yaratmayı ve bir çekim merkezi oluşturmayı amaçlamaktadır.

AVKOMM öyle bir platform olmalı ki;  iş adamı ve serbest meslek sahipleri hukukun her alanında, mali konularda, muhasebe konularında her türlü sorunlarının bu platformda çözülebileceğine inansınlar, güvensinler….

AVKOMM’un hukuk ve mali konularda çözüm yeri olduğu doğrultusunda işadamları, yöneticiler ve diğer serbest meslek mensuplarında olumlu bir algı ve güven oluşmasının yolu,  önce bizim bu platformda örgütlenmiş olmamızdır. İkinci aşama platformun tanıtımı, üçüncü aşama ise sahaya çıkış aşaması olacaktır.”

Av. Rahmi Ofluoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar proje hakkındaki görüşlerini açıkladılar. Bir çok avukat ve mali müşavir söz alarak projeye olumlu baktıklarını ve iş birliği ile çalışmalarımızı tamamladığımızda ortaya güçlü bir platformun çıkacağını söylediler.

Toplantının sonunda katılımcıların içerisinden avukat ve mali müşavirlerden oluşan 11 kişilik bir yürütme kurulu oluşturuldu. Seçilen 11 kişilik yürütme kurulu 07 Martta toplanarak bir çalışma programı oluşturacak ve ikinci toplantı tarihini belirleyecektir.  

AVKOMM  Toplantıları devam edecek….