ZORUNLU AÇIKLAMA

Küba’da gezide bulunduğum sırada, Sosyal medyada yayın yapan avukat - hakim - savcı tüm hukukçular omuz omuza adlı sitede, Sinan KOCAOĞLU tarafından yazılan bir yazıda; beni kaynak göstererek, aylar öncesi yapılan bir sohbet toplantısında, ileride bir darbe olacağı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun darbenin başbakanı olacağını söylediğimi yazmıştır.

Bu iddia tamamen gerçekdışıdır.

Öte yandan Sinan KOCAOĞLU’nun, kendisinin bulunmadığı bir arkadaş toplantısında, üçüncü elden duyumlara dayanarak yazdığı yazının başı ile sonu arasında bir ilgi olmadığı gibi, iddiasının yöntemi de en hafif deyimiyle etik dışıdır.

Kaldı ki, Türkiye Barolar Birliği Başkanının 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında kamuoyuna yansıyan ve değişmeyen tutumu dikkate alındığında, iddianın mantığı da bulunmamaktadır.

Bu gerçek ve mantık dışı iddia üzerinden gerek benimle ilgili, gerekse başkalarıyla ilgili olarak spekülasyon üreten ve yayan herkesi kınıyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.

Av. Başar YALTI

Avukat Hakim Savci Tum Hukukcular Omuz Omuza Grubu'da yapılan paylaşımdır

Süleyman Sırrı Kuş İhtiyari açıklama: Buluşma öncesi beni arayan Bahattin Yavuz ofisine şarap ve sohbete davet etti. "Kimler var" dedim. "Bayram Vural ile Erdoğan Ökçe var" dedi. Bayram Vuralı aradım. Kendisinin davet edildiğini, Bahattin Bey'e "kim var?" diye sorduğunda benim olduğumu söylemiş. Bunun üzerine, 05.04.2016 akşamı Av Bahattin Yavuz'un davetine icabet ettik. Gittiğimde Bayram Vural benden biraz önce gelmiş. Erdoğan Gökçe, Bahattin Yavuz, Bayram Vural ve Bahattin Yavuz'un amcaoğlu birlikte balkonda oturuyorlardı. Şarap ve genel konulardan konuşulur iken, Bahattin Yavuz bey Başar Yaltı Bey'in de katılacağını söyledi. "Hayırdır bişi mi var?" dediğimde;"Eski arkadaşım. Uğrayacak" dedi. Yaklaşık yarım saat sonra Başar Yaltı bey geldi ve tam karşıma oturdu. Konu aniden baro siyasetine döndü. Başar Yaltı, Metin Feyzioğlu'nu eleştirmeye başladı. Meslekle ilgisinin kalmadığını, cep telefonunu açarak "Birlikte Türk Milletiyiz Hareketine yönelik olarak Feyzioğlu'nun "Ülkede iç savaş çıkacak, kanımla canımla örgütümle yanınızdayız" dediği metni okudu ve "Feyzioğlunu kastederek "Adam bir darbe olursa başbakan olur muyum?" beklentisi içinde dedi. Bu esnada Bayram Vural güldü. "Hayal dünyasında yaşıyor millet, bu çağda darbe komık" dedi. Yaltı tekraren "Ciddi cidii bunu bekliyor" deyince Bayram işi sulandırdı "Bunun babası da 12 eylülün 4 saatlik başbakanı" diye işi şamataya vurdu. Konu kapandı. Yine baro siyaseti biraz daha konuşuldu ve Bayram Vural'ın esprili yorumları karşısında konu dağıldı. Önce Başar Yaltı, sonrasında da yeni bir şarapta buluşmak üzere herkes oradan ayrıldı. Bu konu, konuşanların hususi, şahsın hukukuna ilişkin bir konu değildir. TBB yöneticisi sıfatı taşıyanların sözleri, davranışlardır. Dolayısıyla tüm avukatlık mesleği mensuplarını mutlaka ilgilendirmektedir. Son yaşanan olaylar da konu üzerinde düşünülmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Beni ve Bayram Vural'ı Ankara Barosunun çoğu mensubu tanır. Bahattin Yavuz bey ve başar Yaltı Bey'i de tanıyanlar vardır. Durumu onlar takdir etsin..