15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü cezaevinde darp ettiğini açıklayan Av. Mehmet Sinan İnce hakkında savcılık soruşturma başlattı. Ankara Barosu da, üyesi Av. İnce hakkında ayrı bir soruşturma başlattı.

Kamuoyunda, Alaatin Çakıcı'nın avukatı olarak bilinen Mehmet Sinan İnce, dün sosyal medya hesabından Akın Öztürk'ü cezaevi ziyareti sırasında darp ettiğini açıkladı. İnce, paylaşımında Öztürk'ü kanlar içinde bırakarak gardiyanlara teslim ettiğini iddia etti.

Av. İnce'nin bu paylaşımı sonrası Adalet Bakanlığı da iki ayrı açıklama yaptı. Bakanlığın yaptığı son açıklamada, İnce ile Öztürk arasında tartışma çıktığı ancak darp olayına gardiyanların engel olduğu kaydedildi.

Av. İnce ile ilgili ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Organize ve Kaçakçılık Suçları Bürosu soruşturma başlattı. Savcı Recai Bilgin'in yürüttüğü soruşturmada yazısı Ankara Barosu'na da gönderildi. Yazıda, "Av. Mehmet Sinan İnce'nin müştekiyi darp ettiği onu tehdit ettiği ve ona hakaret ettiği iddiasıyla ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından Av. Mehmet Sinan İnce hakkında cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma yürütülmekte olup söz konusu avukat ile ilgili olarak, disiplin açısında gereğinin taktir ve ifası rica olunur" denildi.

Hürriyet