Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki dedesinden yüklü miktarda miras kaldığını iddia eden bir kişinin verdiği belgelerle parayı almak için Abu Dabi’ye giden Türk avukatlar Vahit Aykut Ergil ve Metin Uracin ile ilgili bugün görülen davada karar çıktı. Ergil ve Uracin'in 1'er yıl 3'er ay hapis cezası çıktığı öğrenildi. İki ismin bu ülkede tutuklu kalmaya devam edecekleri öğrenildi.
Abu Dabi'de bulunan İki Türk avukatın durumu ilk kez Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt gündeme getirmişti. Habere göre, İstanbul'da Bora A. isimli bir kişi, AbuAbu Dabide tutuklu bulunan Türk avukatlar hakkında hapis cezası kararı Dabi’de vefat eden dedesinden yüklü miktarda miras kaldığı iddiasıyla, kısa süre önce Avukat Vahit Aykut Ergil’e (78) birtakım belgeler ve vekaletname verdi.
26 EKİM'DE BULUŞTULAR
Miras işlemlerini takip etmeyi kabul eden Ergil, Dubai’de bulunan İstanbul Barosu Dış İlişkiler Başkanı Avukat Metin Uracin’den, tercümanlık için yardım talep etti. İki avukat, 26 Ekim’de Abu Dabi’de buluştu.
'EMİRİN BANKASINI DOLANDIRMA' SUÇLAMASI
Banka yetkililerine belgeleri sunan avukatlar, bir odaya alınarak beklemeleri söylendi. Bir süre sonra odaya gelen polisler, iki avukatı “Sahte belgelerle emirin bankasını dolandırmaya kalkışmak” iddiasıyla tutukladı. 27 Ekim’de tutuklanan iki avukatın saçları kazıtıldı, ayaklarına pranga vurularak cezaevine konuldu.
KARAR BUGÜN ÇIKTI
İki avukatın Türk Büyükelçiliği’yle iletişim kurmalarının da engellendiği öne sürülürken, durum, avukat Metin Uracin’in, aynı koğuştan tahliye olan bir tutukludan başka bir avukat arkadaşını aramasını rica etmesiyle ortaya çıktı.
Abu Dabi adaleti
Abu Dabi adaleti
Abu Dabide tutuklu bulunan Türk avukatlar hakkında hapis cezası kararı
İki avukat ile ilgili hem İstanbul Barosu yönetimi, hem avukatların arkadaşları hem Türk Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Gözler ise bugün yapılacak olan duruşmadaydı. Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgiye göre, iki avukata 1'er yıl hapis cezası verildi. Bu karara İstinaf Mahkemesi nezdinde itiraz edilme hakları bulunuyor.
 

Hürriyet