“Ben size bir onluğa avuaktlık yapabilirim”

İlan başlığı tam olarak bu. bionluk.com sitesinin hukuk kategorisinden bahsediyorum. Yeni bir internet girişimi olan bionluk.com, 10 TL’ye iş yaptırma sitesi. Belli bir konuda uzman kişiler ile iş yaptırmak isteyenleri bir araya getiriyor. Buraya kadar olağan dışı bir şey yok, serbest piyasa, herkes ürün ve hizmetine dilediği fiyatı belirleyebilir. Peki konu pek çok yasal düzenlemeye tabi olan avukatlık ve hukuk danışmanlığı olursa?

Fikir vermesi için sitedeki ilanlardan bazılarını ve yasal düzenlemeleri yazının devamında yorumsuz olarak paylaşıyor ve yorum kısmını ziyaretçilerimize bırakıyorum. Güncel ilanlara buradan ulaşabilir, hatta dilerseniz 10 TL’ye avukatlık / danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

Yalnız avukatların yapabileceği işler:

Madde 35 – (1) Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir.

Avukatlık ücreti:

Madde 164 – (4) Avukatlık asgari ücret tarifesi altında vekalet ücreti kararlaştırılamaz.

Danışmanlık ücretleri için ayrıca bknz.


http://www.hukuksokagi.com/avukat/10-liraya-hukuk-danismanligi/