İlk Arabuluculuk sınavı 21 Eylül 2103  Tarihinde

6325 sayılı Arabuluculuk Kanunun 23.maddesi Türkiye Barolar Birliği’ni “Arabuluculuk Eğitimi” verecek kurumlar arasında saymaktadır. Türkiye Barolar Birliği yasanın bu hükmüne göre Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile verilecek arabuluculuk eğitimi için bir protokol imzaladı.

Arabuluculuk Eğitimi başladı

Türkiye Barolar Birliği’nin arabuluculuk eğitim programları başladı. İlk arabuluculuk eğitim programı 22 temmuz 2013 tarihinde başladı.

Arabuluculuk sınavları

Yasaya göre arabuluculuk sınavlarını Adalet Bakanlığı yapacak. İlk sınav 21 Eylül 2013 Tarihinde yapılacak.

Kimler arabulucu olabiliyor?

Hukuk fakültesi mezunu olmak,

Meslekte 5 yılı tamamlamış olmak,

Arabuluculuk eğitimini tamamlamak ve Adalet Bakanlığı sınavını kazanmak, Arabulucular siciline kayıtlı olanlar arabulucu olabilmektedirler.

Kasıtlı bir suçtan mahkümiyeti olanlar, meslek kuruluşları tarafından meslekten atılanlar arabulucu olamıyorlar.

Arabuluculuk eğitiminde neler öğretiliyor?

Eğitimde; arabuluculuğun temel bilgiler; kanun ve yönetmelikler,

İletişim teknikleri,

Müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri,

Davranış psikolojisi öğretilmektedir.

Eğitim programına katılan kursiyerler eğitimin daha çok psikolojiyle ilgili olduğunu söylemekteler.

Arabuluculuk Eğitimini hangi kurumlar veriyor

Yasanın 23. Maddesine göre arabuluculuk eğitimi vermeye yetkili olan kurumlar

Bünyesinde hukuk fakültesi bulunan üniversiteler,

Türkiye Barolar Birliği,

Türkiye Adalet Akademisi arabuluk eğitimi verebilecek.

Ancak bu kuruluşların arabulucuk eğitimi verebilmesi için yasaya göre bakanlıktan izin almaları gerekmektedir.

Türkiye Barolar Birliği’nin eğitim programları

Eğitim Grupları:

Grup 1: (Hafta İçi Gündüz) 22 Temmuz 2013 tarihinde başladı. Hafta içi her gün 08:30-16:30 saatleri arasında toplam 9 gün eğitim verilecektir.(Bu grup için kontenjanımız dolmuştur)

Grup 2: (Hafta içi Akşam) 22 Temmuz 2013 tarihinde başladı. Hafta içi her gün 17:30-21:45 saatleri arasında toplam 12 gün eğitim verilecektir.(Bu grup için kontenjanımız dolmuştur)


Grup 3: (Hafta Sonu Gündüz)  20 Temmuz tarihinde başladı. Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-18:00 saatleri arasında toplam 8 gün eğitim verilecektir. (Bu grup için kontenjanımız dolmuştur)

 

Grup 4 :  (Hafta İçi Gündüz)  23 Temmuz tarihinde başladı.Hafta içi her gün 08:30-16:30 saatleri arasında toplam 9 gün eğitim verilecektir.(Bu grup için kontenjanımız dolmuştur)

 

Grup 5:  (Hafta Sonu Gündüz) 27 Temmuz tarihinde başladı. Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-18:00 saatleri arasında toplam 8 gün eğitim verilecektir. (Bu grup için kontenjanımız dolmuştur.)

Grup 6:  (Hafta İçi Gündüz) 12 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Cumartesi ve Pazar günleri dahil kesintisiz 7 gün devam edecektir.18 Ağustos Pazar günü sona erecektir. (Bu grup için kontenjanımız dolmuştur.)

İzmir Grubu : (Hafta içi gündüz) 19 Ağustos tarihinde başlayacaktır.Cumartesi ve Pazar günleri dahil kesintisiz 8 gün devam edecektir.26 Ağustos Pazartesi günü sona erecektir.(Bu grup için kontenjanımız dolmuştur.)

 

Grup 9 : (Hafta İçi Gündüz) 19 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Cumartesi ve Pazar günleri dahil kesintisiz 7 gün devam edecektir.25 Ağustos Pazar günü sona erecektir.(Bu grup için kontenjanımız dolmuştur.)

 

 Arabuluculuk Yönetmeliği

Arabuluculuk Kanunu 6325



HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK  EĞİTİM PROGRAMI KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ