Erinç Sağkan, Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulu'nda DSA Grubu'nun başkan adayı oldu. Yaklaşık 50 yıldır Ankara Barosu seçimlerini kazanan DSA Grubu, bu seçimlerde yine öne çıkıyor.

SEDA AKYÜZ / ANKARA

Ankara Barosu başkanlığını ön seçimlerde kazanan Avukat Erinç Sağkan genel kurul öncesi Aydınlık'a konuştu. Genç bir ekiple Demokratik Sol Avukatlar (DSA) Grubu'nun ilkelerine, hukukun temel prensiplerine uygun şekilde hareket edeceklerini vurgulayan Sağkan, avukatların yaşadıkları sıkıntıları çözmek için adım atacaklarını bildirdi.

Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulu 20-21 Ekim'de yapılacak. Yaklaşık 50 yıldır seçimleri kazanan DSA Grubu bu yıl da başkan adayını önseçimle belirledi. DSA Grubu'nun Temmuz ayında yaptığı önseçimi, Avukat Erinç Sağkan kazandı. Böylece Sağkan, Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulu'nda DSA Grubu'nun başkan adayı oldu. 20-21 Ekim'de Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılacak olan genel kurulda DSA Grubu dışında başka grupların adayları da yer alacak. Yaklaşık 50 yıldır Ankara Barosu seçimlerini kazanan DSA Grubu, bu seçimlerde yine öne çıkıyor.

'EYLEMSEL DURUŞ'

Erinç Sağkan, Ankara Barosu'nu uzun yıllardır DSA'nın yönettiğini hatırlattı. Sağkan, seçilmesi halinde yapacaklarını Aydınlık'a anlattı. Sağkan şöyle konuştu: "İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte hukuk devletinin, savunmanın bağımsızlının ve hukukun üstünlüğünün hayata geçmesi noktasında barolara büyük görevler düşüyor. Genç bir ekiple DSA'nın ilkelerine, hukukun temel prensiplerine uygun şekilde hareket edecek, gerek siyasal iktidara gerek vatandaşlara hukuk devletinin neden önemli olduğunu anlatacağız. Temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılması, yargı üzerinde hesaplaşmaya devam edilmesi durumunda da avukatlık kanununun bize verdiği görevler nedeniyle eylemsel duruş sergileyeceğiz."

'MESLEKTAŞLARIMIZIN HAKKINI SAVUNACAĞIZ'

Avukatların yaşadıkları sıkıntılara çözümler noktasında da adımlar atacaklarının altını çizen Sağkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüyüz. Mesleğin itibarını, hak ettiği yerde olmasını sağlamak ve meslektaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için varız. Öncelikle savunma makamını itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılara son derece açık ve sert duruşumuz olacaktır. Meslektaşlarımızın hakkını savunacağız. Meslekte yaşadığımız ciddi sorunlarımız var. Örneğin, İstanbul'da genç meslektaşımız maddi sıkıntıları nedeniyle intihar etti.

Asgari ücrete çalışan, sömürülen arkadaşlarımız var. Sigortalı olarak çalışanların avukatlık kanunu kapsamında korunmasını sağlayacağız. Bir başka sıkıntımız da adliye... Başkentte diğer şehirlerin aksine adliyeler parçalandı ve burada en büyük sıkıntıyı da avukat ve vatandaşlar çekiyor. Tek adliye için girişimlerimizi yapacağız."

https://www.aydinlik.com.tr/secimlere-dogru-ankara-barosu-nda-genc-avukatlar-ruzgari-turkiye-ekim-2018