Ankara Barosu Başkanı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanlığı adaylığını ihtiyaç duyulan anda görev sayacağını söyledi.

Metin Feyzioğlu, İzmir'de bir internet sitesine verdiği röportajda ilerleyen süreçte 'Fırsat bulursanız Genel Başkan adayı olmak gibi bir düşünceniz var mı?' sorusuna, ihtiyaç duyulan günde, ihtiyaç duyulduğu şekilde hiçbir makam hevesli olmadan gereken yerde bulunmayı görev saydığını ifade etti.

Feyzioğlu görüşlerini şöyle dile getirdi: "Ben tercihimi ülkeme en iyi hizmet edeceğim noktalarda yaptım. Baro başkanı olarak görevim hiçbir siyasi partinin söylemlerinin ön veya arka bahçesi olmadan hukukun üstünlüğü siyasetini yaptım. Bir kişi de çıkıp aksini söyleyemez. Ancak çağdaş insanın başka boyutlu olması gerekir.

Benim başka bir şapkam daha var. Siyaset ile doğrudan ilgilenen ve ülkenin sorunlarını siyasetin çözebileceğini görmüş birisiyim. Dolayısıyla bir de anayasal temel hakkım olan siyaset yapma hakkımı CHP içinde kullanıyorum. Bunu yaparken CHP içindeki söylemlerimde inandığımı söylemekten kaçınmıyorum. Doğru olmadığına inanmadığım hiçbir şeyi ne söyler ne de yaparım.

Doğrularımı daima çağdaş bir şekilde tartışmaya hazırım. Çünkü doğru olduğuna inandığımı tartışırsam ve hala doğru olduğuna inanırsam demek ki doğru düşünüyorumdur. Görevim CHP çatısı altında yerel ve genel seçimlerde başarılı olmak için çalışmaktır.

Biz birbirimizin başarısızlığında medet umacak insanlar değiliz. Birimizin başarısını hepimizin başarısı olarak anlamalıyız. Bu nedenle Genel Başkanımızın başarısı CHP'nin başarısıdır. CHP'nin başarısı ülkenin başarısı olmalıdır. Bütün bilgi birikimim ve enerjimle bu başarıyı sağlamak için çalışırım. Ancak ihtiyaç duyulan günde, ihtiyaç duyulduğu şekilde hiçbir makam hevesli olmadan gereken yerde bulunmayı görev sayarım."




Haber Kaynağı: CHA