Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması talebiyle İstanbul Adalet Sarayı'nda Adalet Nöbeti tutmak isteyen meslektaşlarımız, polis şiddetine maruz kaldılar.

Polis, adalet aramak için son çare olarak Adalet Nöbeti'ne başvuran meslektaşlarımızı kalkanlarla itekleyerek adliye dışına çıkarttı.

Müdahale sırasında bazı meslektaşlarımız yere düştü; çıkan arbedede bazı meslektaşlarımız yaralandı; Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Av. Gökmen Yeşil'in burnu kırıldı. Sekiz meslektaşımız gözaltına alındı.

Ankara Barosu olarak, müdahalede yaralanan meslektaşlarımıza ve İstanbul Barosu'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Adalet Nöbeti tutan meslektaşlarımızı hedef alan polis şiddetini nefretle kınıyoruz. Avukatların yargının vazgeçilmez bir parçası olduğu ve bu saldırının doğrudan yargıya yapıldığı gerçeğini tüm ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

Gözaltına alınan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını; avukatlara yönelik polis şiddetinin tüm sorumluları hakkında da yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI