ANKARA- Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, Metin Feyzioğlu'nun Ankara Barosu Başkanlığı'nın iptali için Altındağ İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. 


Vural, ilçe seçim kuruluna verdiği dilekçede, Ankara Barosu'nun 62. Olağan Genel Kurulu'ndaki seçimlerin 14 Ekim Pazar günü gerçekleştirildiğini ve partinin organlarına yeni üyeler seçildiğini anımsattı.
 
Feyzioğlu'nun 18 Temmuz 2012'de CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildiğini belirten Vural, CHP tüzüğü gereği Parti Meclisi'nin, partinin en üst karar organı olduğunu ifade etti. 

Feyzioğlu'nun, bu bağlamda, “partiyle özdeş siyasi kimliğinin bulunduğunu, bu konumunun 'parti adayı' durumunu yarattığını” savunan Vural, “İtiraza konu kişinin baro başkanı olarak seçimi öncelikle Anayasa’nın 135. maddesi ile yasal ve içtihadı gerçekler yanında, meslek kurallarına da açıkça aykırılık teşkil etmektedir” iddiasında bulundu. 

“ Yüksek Seçim Kurulu 'nun istikrar kazanan 'Tam Kanunsuzluk Hali'nin mevcut bulunduğunu” savunan Vural, Feyzioğlu'nun, “baro başkanı seçilme koşullarını taşımadığından başkanlığının iptaline ve başkanlık için yeni seçim sürecinin başlatılmasına karar verilmesini” talep etti.

AA