CHP Parti Meclisi(PM) üyeliği ile baro başkanlığını aynı anda yürütmesi nedeniyle eleştirilen Feyzioğlu’nu destekleyen Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nda ise farklı bir tartışma yaşanıyor. Grup, bu yıl iki adayla seçime giriyor. Avukat Recai Rahim Görgülü de Demokratik Sol’un adayı olduğunu açıkladı. İki aday birbirlerine ‘korsan aday’ suçlaması yapıyor. Seçimin iddialı gruplarından Baroda Birlik’in adayı ise Avukat İlhan Masarifoğlu.

Ankara Barosu’nun 62. Olağan Genel Kurulu 13-14 Ekim 2012 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak. Seçimlerde Ankara Barosu Yönetim Kurulu, disiplin ve denetim kurulları ile Türkiye Barolar Birliği delegesyonu asil ve yedek üyeliklerine seçim yapılacak. Başkanlığa 7 isim aday. Baroda Birlik Grubu’ndan Avukat İlhan Masarifoğlu, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan Avukat Metin Feyzioğlu ve Avukat Recai Rahim Görgülü, Baro’da Değişim Grubu’ndan Avukat Eyüphan Korkmaz, Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Alpaslan Sucu ile Devrimci Demokrat Avukat Grubu’ndan Avukat Medeni Ayhan ile bağımsız aday Avukat Bülent Turhan Gündüz başkanlık için yarışacak. Ankara Barosu başkanlığına ikinci kez aday olan mevcut baro başkanı Metin Feyzioğlu, Demokratik Sol Avukatlar Grubu(DSAG)’nun adayı olarak seçime giriyor. Feyzioğlu’nun tek aday olarak girdiği ön seçimlerde bir grup avukat, yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile Türkiye Barolar Birliği delegelerinin de ön seçimle belirlenmesini istedi. Ancak Feyzioğlu ve Seçim Yürütme Kurulu’nun bu talebi reddetmesi üzerine DSAG üyesi bir grup avukat 26 Eylül tarihinde yeni bir ön seçim yaparak, avukat Recai Rahim Görgülü’yü başkan adayı olarak belirledi. Grup, iki başkan adayıyla seçime giriyor. Feyzioğlu’nun Ankara Barosu’nun resmi internet sitesinde Görgülü’nün tanıtımına yer vermemesi dikkat çekti.

Başkanlığı süresince Balyoz ve Ergenekon davalarını hedef alan açıklamaları tepki çeken Metin Feyzioğlu, baro başkanıyken CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. CHP üyesi Feyzioğlu, baroyu siyasallaştırmakla suçlanıyor. Feyzioğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyeliği de yapıyor.

Baroda Birlik Grubu’nun adayı Avukat İlhan Masarifoğlu ise baro yöneticilerinin bir siyasi partinin yönetim organlarında görev almasını doğru bulmadıklarını kaydediyor. Masarifoğlu, insan hakları demokrasi ve hukukun yanında olacaklarını ifade ederek, genç avukatların sorunlarına çözüm üreteceklerini belirtiyor. Baroda Değişim Grubu’nun adayı Avukat Eyüphan Korkmaz, baroların siyasetten uzak olması gerektiğini belirterek, ‘Müzmin muhalefet yeter, şimdi çözüm zamanı’ sloganıyla oy istiyor. Milliyetçi Avukatlar Grubu Adayı Avukat Alpaslan Sucu ise, ‘Müdafaa-i Hukuk için baroda milliyetçi tercih’ sloganıyla avukatlardan oy istiyor.
Zaman