Duyduk ki Metin Başkanımızı istifaya çağırmışsınız. İlginç...

Bakalım hep birlikte, Metin Feyzioğlu ne demiş?

"Ülkemin ana muhalefet partisi CHP, AKP ile koalisyona gidecek ise, kırmızı çizgileri olmalıdır"demiş.

"Bu çizgiler (örnek Saray'ın örtülü ödeneğinin kesilmesi, 4 eski bakana Yüce Divan) koalisyon protokolünde açıkça yazmalıdır" demiş.

"Böyle sağlam bir protokol yapılmaz ise, bundan demokrasi ve hukuk devleti mücadelemiz zarar görür, tek adam rejimi küllerinden doğar" demiş.

Tarihi uyarı görevini yapmış. Üstelik şahsi facebook hesabından. Demokrasi mücadelesine ömrünü vermiş bir hukukçu ve bir vatandaş olarak Anayasal hakkını kullanmış.

Şu ana kadar yapılan açıklamalar ve atılan pek çok adım, bu kaygıyı doğrulamadı mı?

Ankara Barosunda girdiği seçimleri kazanmak için seçimler öncesinde defalarca bir siyasi partiyi ziyaret etmiş, seçildikten sonra sadece borçlu olduğu partiye (başka partileri yok sayarak) teşekkür ziyaretinde bulunmuş birileri çıkmış Metin Başkana siyaset yapıyorsun, istifa et diyor. Haydi oradan.

Başkanımızın bir tek icraatında siyasi particilik gösterin bakalım kolaysa. Seçilmek için bir tek siyasi partiden destek aldığını gösterin becerebilirseniz.

Sizin gücünüz de, cesaretiniz de, birikiminiz de Metin Başkanı devirmeye yetmez. Seçilmek için aldığınız desteğin diyetini ödüyorsunuz resmi Web sayfalarınızdan şimdi.

İstiyorsunuz ki abileriniz, dikensiz gül bahçelerinde gezinsin, tek adam zihniyetini diriltmek için can simidi atsın ve onlara kimse kral çıplak demesin.

Siz anlamazsınız ama Metin başkanı ve dostlarını takip eden milyonlarca yurtsever iyi bilir. Bizler bu mücadeleyi sizin pek çok yönden borçlandığınız birileri kırmızı plakalarda sefa sürsün, makam mevki sahibi olup caka satsın diye vermedik. Bunca insan bu büyük demokrasi mücadelesinde ağır bedeller ödedi. Siz o sırada turistik gezilerde sefa sürüyor, eğlence sofralarında kadeh tokuştururken "diren gezi" sloganları atıyordunuz. Geziyi, gezmek sanıyordunuz herhalde. Birinizi bile polis merkezlerinde, adliyelerde görmedik, bizler ezilenlerin yanında sabahlara kadar mücadele ederken.

Geçin bunları. Tarih yazacak kimin ne yaptığını ne yapmadığını, kimin haklı çıktığını. Yalnız şunu bilin; biz öyle bir kavganın içinden geliyoruz ki, sizin ağababalarınız bile bizi bugüne kadar doğru bildiğimiz yoldan çeviremedi. Yani sizin harcınız hiç değil.

Bilsek ki canımıza mal olacak, biz yine ilkelerimizi savunuruz.

Şunu bilin ki Metin Başkanımız milyonların sesidir, hepimizin sesidir.

Şunu bilin ki biz, başkanımızı, birilerine diyet borcu ödeyen sizin gibi fırsatçılara yedirmeyiz.

Asıl biz sizi istifaya çağırıyoruz, Ankara Barosu'nu siyasete alet ettiğiniz için.

Asıl biz sizi istifaya çağırıyoruz Ankara Barosu'nu kişisel hesaplarınıza alet ettiğiniz için.

Asıl biz sizi istifaya çağırıyoruz takiye yaptığınız için.

Hodri meydan!



NOT: Yazılan mektup Metin Feyzioğlu'nun sosyal hesabından alınmıştır.
Açık Mektup'un yazarı Önce İnsanım Diyen Avukatlar Platformu adına Av. Veysel Kırıcı olduğu bilgisi edinilmiştir.