ANKARA BAROSU YÖNETİMİNİ İCABA DAVET EDİYORUZ. 

10.06.2015 tarihinde Ankara Barosu Yönetimi baronun kurumsal web sitesinde,

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, sosyal medya üzerinden milletvekili genel seçimleri hakkındaki değerlendirmelerini paylaşmıştır.

Ancak Sayın Başkan, açıklamasında görevi gereği üzerinde durması gereken demokrasi, hukuk, seçim güvenliği ile seçim hukukuna dair konular dışında üyesi ve eski parti meclisi üyesi olduğu partiye ilişkin seçim sonuçlarını değerlendirmiş ve bu partiye seçimli kurultay çağrısında bulunmuştur.

Sayın Birlik Başkanı'nın söz konusu çağrısının muhatabı, kuşkusuz meslektaşları ve meslek örgütü olan barolar değildir. Ancak anılan açıklamalar ve yapmış olduğu kurultay çağrısı, Birlik Başkanı'nın bu saatten sonra bağımsız ve tarafsız olarak 87 bin avukatı temsil edemeyeceğini ne yazık ki göstermektedir.

Kendisinin siyasi ve meslek ahlakının, mesleğimizin ve Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliği üzerine bu gölgenin düşmesine izin vermeyeceğine inanıyor ve ilk iş olarak gereğini yapmasını bekliyoruz. Sayın Feyzioğlu'na, aklında ve gönlünde olduğunu ilan ettiği siyasi mücadelesinde meslektaşları olarak başarılar diliyoruz. 

İçeriğinde bir açıklamada bulunmuştur. 

Avukatların toplum sorunlarına duyarlı olmaları, siyaset ile ilgilenmeleri gayet doğaldır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nde sayısal olarak en kalabalık meslek grubunun Avukatlar olması da bu iddiayı desteklemektedir. Ancak siyasetçilerin Avukatlık yapmak istemesi veya baro işlerine karışması pek olağan ve makbul karşılanmaz. 

Yukarıdaki yazıda Ankara Barosu Yönetimi, aynı zamanda bir siyasi partinin büyük kurultay delegesi olan Barolar Birliği Başkanının seçim sonuçlarına ilişkin açıklaması üzerine “..Kendisinin siyasi ve meslek ahlakının, mesleğimizin ve Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliği üzerine bu gölgenin düşmesine izin vermeyeceğine inanıyor ve ilk iş olarak gereğini yapmasına..” yolunda bir açıklamada bulunmuşlardır. 

Yazı içeriğindeki iddia ve açık beyana göre Ankara Barosu Yönetimi, Birlik başkanının seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve kurultay çağrısı yapmasını “..siyasi ve meslek ahlakının, mesleğimizin Barolar birliğinin kurumsal kimliği üzerine gölge düşmesi..” olarak değerlendirmekte ve neticeten  “gereğini yapmaya” davet etmektedir. 

Sonradan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili seçilen Barış YARKADAŞ’ ın başyazarı ve imtiyaz sahibi olduğu http://www.gercekgundem.com adındaki web sitesinde 12 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.01 de o dönem aday adayı olan Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Emin Seçkin ARIKAN hakkında bir haber yayınlanmıştır. (ek-1)

 ANKA Haber ajansından alındığı anlaşılan haber yazısı içeriğine göre bu ziyarette Av. Seçkin ARIKAN’ ı kabul eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU “…CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Arıkan’ı parti genel merkezinde kabul etti. Avukat Seçkin Arıkan’dan Ankara Baro seçimlerine ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu, görüşmede, Arıkan’ın adaylığına destek verdi. Kılıçdaroğlu, “Ankara Barosu Başkanlığına sizin gibi değerli bir hukukçunun seçilmesi bizim açımızdan önemlidir. Bu konuda da size parti olarak destek veririz” demiştir.

 Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 34.Olağan Büyük Kurultayında Av Emin Seçkin Arıkan’ın Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği için genel merkez anahtar listesinden aday gösterildiği bilinmektedir. Bu birlikteliğin halen devam ettiği fiziki ve görsel dokümandan açıkça anlaşılmaktadır: (ek-2) 

Tarafımız, avukatların siyaset yapmasını uygun ve gerekli görmekle birlikte karşıt görüşü savunan tarafınızdır. Ankara Barosu Yönetiminin 10.06.2015 tarihli yazısında anılan haber içeriğinden çok farklı ve çok daha ileri-siyasi bir destek ve bütünleşme vaziyeti olduğu anlaşılmakla baromuzu yöneten mevcut yönetimini beyan ve sözlerinin arkasında durmaya, gereğinin ifa etmeye davet ediyoruz. 

Ankara Barosu Yönetim Kurulu’ nun anılan haber konusu siyasi bütünleşme nedeni ile KENDİ AÇIK BEYANLARI VE KABULE GÖRE BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLAMAYACAĞI sonucuna ulaşılmakla, MESLEĞİMİZE, BAROMUZUN KURUMSAL KİMLİĞİNE, MESLEK VE İNSAN AHLAKINA GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİNE İZİN VERİLMEMESİ için GEREĞİNİ YAPMAYA davet ediyoruz. 

Av. Ali GÖYMEN

Ankara Barosu Üyesi 


 

  

Ek-1: http://www.gercekgundem.com/siyaset/43716/kilicdaroglu-baro-adayi-ile-gorustu

Ek-2:http://www.milliyet.com.tr/iste-chp-nin-yeni-pm-si/siyaset/siyasetdetay/18.07.2012/1568864/default.htm