Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun seçimlerden sonra Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama sonrası istifa daveti geldi

Feyzioğlu; "#CHPninCikisYolu kurultaya giderek önce güvenoyu almak ve güven veren bir kadro ile koalisyon müzakeresi yapmaktır." demiş ve gerekçelerini sıralamıştı.

Ankara Barosu da akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, CHP'ye kurultay çağrısı yapan Tbb Başkanı Metin Feyzioğlu'nu tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle istifaya davet etti.

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

 Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, sosyal medya üzerinden milletvekili genel seçimleri hakkındaki değerlendirmelerini paylaşmıştır.

 Ancak Sayın Başkan, açıklamasında görevi gereği üzerinde durması gereken demokrasi, hukuk, seçim güvenliği ile seçim hukukuna dair konular dışında üyesi ve eski parti meclisi üyesi olduğu partiye ilişkin seçim sonuçlarını değerlendirmiş ve bu partiye seçimli kurultay çağrısında bulunmuştur.

 Sayın Birlik Başkanı'nın söz konusu çağrısının muhatabı, kuşkusuz meslektaşları ve meslek örgütü olan barolar değildir. Ancak anılan açıklamalar ve yapmış olduğu kurultay çağrısı, Birlik Başkanı'nın bu saatten sonra bağımsız ve tarafsız olarak 87 bin avukatı temsil edemeyeceğini ne yazık ki göstermektedir.

 Kendisinin siyasi ve meslek ahlakının, mesleğimizin ve Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliği üzerine bu gölgenin düşmesine izin vermeyeceğine inanıyor ve ilk iş olarak gereğini yapmasını bekliyoruz. Sayın Feyzioğlu'na, aklında ve gönlünde olduğunu ilan ettiği siyasi mücadelesinde meslektaşları olarak başarılar diliyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI

İŞTE METİN FEYZİOĞLU'NUN O AÇIKLAMASI

Ankara Barosu