BAROTÜRK Özel Haber

Ankara Barosu Demokratik Sol Avukatlar (DSA) Grubu'nda yarın ön seçim heyecanı yaşanacak. Ön seçime 4 aday katılıyor. DSA Ön seçimini kazanacak adayın, Ankara Barosu Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

DSA Ön seçimine Ankara Barosu'nun mevcut başkanı Av. Hakan Canduran, mevcut başkan yardımcısı Av. Seçkin Arıkan, eski başkan yardımcılarından Av. Zafer Günal ve Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu aday olarak katılıyor.

DSA Ön Seçiminin nabzını özel haberlerle tutmaya çalışan BAROTÜRK'ün edindiği izlenimlere göre, adaylarla ilgili son değerlendirmeler şöyle;

Av. Hakan CANDURAN: 2014 yılı Ekim ayında Ankara Barosu Başkanlığı'na seçilen Av. Hakan Canduran'la ilgili en çok iki konuda sert eleştiriler yapılıyor; 2014 yılı seçiminde Genel Kurul'da tekrar aday olmayacağına dair söz vermiş olması ve yine 2014 yılı seçimlerine müdahil olmakla suçladığı TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ile bu seçimde işbirliği yapıyor olması.

Av. Hakan Canduran'ın 2014 yılında yapılan seçimde Genel Kurul'da yaptığı ve yeniden aday olmayacağına dair beyanatta bulunduğu konuşmanın videosu sosyal medyada Ankara Barosu avukatları tarafından sıkça paylaşılıyor.

Yine Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran'ın başkanlığı döneminde TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ile yaşadığı sert polemiklerin ardından, seçim için işbirliğine gitmesi, sıkça eleştiriliyor.

Başka bir eleştiri konusu ise, Av. Hakan Canduran'ın başkanlığı döneminde avukatlara yeterinde sahip çıkmadığı iddiaları. 

Av. Seçkin ARIKAN: 2014 yılı seçimlerinde Av. Hakan Canduran ile birlikte hareket eden ve o tarihten itibaren Baro Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Av. Seçkin Arıkan, Av. Canduran'ın karşısındaki en ciddi rakip olarak nitelendiriliyor.

Av. Seçkin Arıkan, baro yönetiminde olduğundan, başkana ve yönetime "yöneltilen meslekle ilgili sorunlarda yeterince müdahil ve aktif olunmaması" eleştirilerinden nasibini alıyor. 

Av. Zafer GÜNAL: Ankara Barosu'nun eski başkan yardımcılarından olan Av. Zafer Günal, seçime Av. Recai Görgülü ile yaptığı ittifakla giriyor. Av. Günal, avukatlık mesleğine dair yaşanan sıkıntılarla ilgili, ilginç çözüm önerileri ile dikkat çekiyor. 

Av. Fatih Deniz ALAEDDİNOĞLU: Av. Alaeddinoğlu, 2014 yılı seçimlerinde DSA ön seçimini Av. Hakan Canduran'ın kazanması üzerine, "DSA Taban Hareketi" adıyla ortaya çıkan bir grubun başkan adayı olarak seçime katılmıştı. Bu hamle, DSA Grubunu adeta ikiye bölünmüş ve bir çok avukatın tepkisine neden olmuştu. Bu ön seçim öncesinde de Av. Alaeddinoğlu en çok bu konuda eleştiriliyor.

DSA Ön Seçimi, yarın Vedat Dalokay Toplantı Salonu'nda yapılacak. Oy kullanımı saat 16:00'ya kadar devam edecek.

BAROTÜRK