ANKARA BAROSU BAŞKANI HAKAN CANDURAN’A;

14.10.2014 tarihinde 63. Olağan Genel Kurul sonrası oy çokluğu ile Baro Başkanı seçilmeniz, benim de Milliyetçi Avukatlar Grubu başkan adayı olmam hasebiyle tarafınıza yöneltmek zorunluluğunda bulunduğum belli başlı sorular şunlardır;
1. 63. Olağan Genel Kurul’da taahhüt edip, namusunuz ve vicdanınız üzerine söz verdiğiniz hangi icraatları gerçekleştirdiniz? Bu vaatlerinizi gerçekleştirmenizde size engel olan bir kısım kuvvet veya kuvvetler var mıdır?
2. Ankara Barosunda “Masonik ve Elitist” diye tabir edilen bir yapıdan haberiniz var mı? Bu yapının baro yönetimindeki etkisi nedir? Siz bu ayrıştırıcı yapının neresindesiniz? Karşıysanız bu yapının faaliyetlerine karşı ne gibi önlemler aldınız?
3. Ankara Barosu yönetimi kendi içinde kaç parçadan oluşmaktadır? Bu parçalı yönetim yapısı sizi vaat ettiğiniz hizmetleri yapmaktan alıkoymuş mudur? Başkanı olduğunuz Ankara Barosu’na kayıtlı tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede misiniz?
4.Ankara Barosunun Staj Kurulu, Adli Yardım Komisyonu, Gelincik, Tomak ve benzeri komisyon ve kurullarında Olağan Genel Kurul’da oyların %5’ini dahi alamamış bir grup hangi amaç doğrultusunda %40 ile temsil imkanı bulmuştur? Bu grubun sayın başkanlık ve baro yönetimi adına yapmakta oldukları faaliyetlerden önceden haberdar oluyor musunuz? Bu grubun faaliyetlerine dair denetiminiz veya desteğiniz var mı? Bu tasarrufta; Olağan Genel Kurul öncesi Sayın Selçuk Kozağaçlı ve V. Ahsen Coşar ile AHLATLIBEL buluşmasının ne derece etkisi bulunmaktadır?
5. Ankara Barosu’nun çeşitli komisyonlarında, komisyon üyesi olarak görev verilen meslektaşlarımızın, kurullarda ve de ilgili komisyon faaliyetleri için oluşturulan whatsapp gruplarında, çeşitli zamanlarda ve özellikle Şehit edilen Savcımız rahmetli Mehmet Kiraz olayında; terörü, terörist eylemleri öven paylaşımlarda bulunduklarından haberiniz var mı? Bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Bu konuda önleyici veya müdahil olarak ne gibi bir tavır takındınız? Anılan meslektaşlarımız hakkında gerekli kurulları çalıştırarak cezai yaptırımlar uygulamayı düşünüyor musunuz?
6. Grup Sözcüleri Alt Kurulu’nun divanına stajyerlerin (başkan ve başkan yardımcılarının) 6 ay süreyle seçileceğine dair kararın yasal dayanağı nedir? Bu sonradan oluşturulan karar yasal mevzuata aykırı değil midir?
7. Staj Kurul Yönetmeliği ilgili maddesi gereğince 3 defa mazeretsiz olarak toplantıya katılmayan staj kurul üyesinin üyeliği düşer hükmü gereğince,gerekli müeyyideler uygulanmakta mıdır? Bu kurala uymayan ve hatta toplantılara hiç katılmayan staj kurul üyeniz var mıdır?
8. Ankara Barosunun stajyerlere yönelik düzenlemiş olduğu seminerler de katılım belgesi alabilmesi için 20 TL ücret talep etmenin amacı nedir? Staj kaidesini kaldıran bir yönetimin bu gibi konularda para toplaması göreve talip olurken söz verdiği vaatlerine tezat değil midir?
9. Ankara Barosu tarihinde bir ilk olarak TBB’nin düzenlemiş olduğu “ İç Anadolu Kurgusal Duruşma Yarışması” Bölge elemelerine katılacak ekibi bildirmemize rağmen, bir takım engellemeler ve başka ekibi belirleme ile birlikte Ankara Barosunun diskalifiye olmasını nasıl açıklarsınız?
10. ABEM bünyesinde yaklaşık 500 stajyer meslektaşımızın vakit namazlarını kılabilmek için bir odanın “mescit” olarak düzenlenmesi talepli olarak topladıkları imzalar sizin için bir anlam ifade ediyor mu? Bu talebin karşılanması yönünde ne gibi girişimlerde bulundunuz?
11. Ankara Barosu Yönetim Kurulu toplantısında, Ankara Barosunu temsilen televizyon kanallarındaki tartışma programlarına yalnız olarak katılmamanız, hatta İstanbul Baro Başkanı Av. Ümit Kocasakal’ ın katıldığı hiçbir programa katılmamanız konusunda tarafınıza bir uyarı yapıldı mı? Bu yönde bir karar alındı mı?

Av.Seyit Kıvanç KOÇ