İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği son dönemde görülmüş en ilginç erişim engelleme kararlarından birine imza attı...
Mahkeme, İzmir’de polis tarafından dövülen Doktor Deniz Yazıcı’ya ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bireysel başvuru kararına erişim engeli getirdi. AYM kararıyla birlikte “İzmir’de doktora polis dayağı” başlıklı bazı haberlere de erişim engeli getirildiği ortaya çıktı.
Erişim engeli getirilen AYM kararında ise Deniz Yazıcı kendisine işkence yapan polisler hakkında ceza verilmemesi nedeniyle bireysel başvuruda bulunarak tazminat talebinde bulunmuştu. AYM kararında Yazıcı’nın başvurusunu inceleyerek oy birliğiyle 20 bin lira tazminat ödenmesine hükmetmişti.
Süreç 2008’de Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Deniz Yazıcı'nın, evinin önünde kendisine kimlik soran polisler tarafından dövülmesiyle başladı.
İzmir Tabip Odası Başkanı, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde konuyla ilgili olayın yaşandığı tarihlerde basın açıklaması yaptı. Hekimlerin, sağlık çalışanlarının dövülmesinin ve saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kaptaner, şunları kaydetmişti:
''Hastanemizde 6 aydır görev yapan asistan doktor arkadaşımız Deniz Yazıcı, nöbetinin ardından Bornova'daki evine gitmiş. Evinin önünde kendisine kimlik soran polislere doktor olduğunu, kimliğinin yanında bulunmadığını, ancak nöbetten yeni çıktığı için doktor kaşesinin cebinde olduğunu söylemiş. Doktor kaşesini gösterdikten sonra kimliğini de getirip göstermiş.Bu arada, polisler tarafından darp edilmiş.
"ÇIRILÇIPLAK SOYULUP DÖVÜLDÜ"
Polis aracına alınıp boş bir araziye götürülüp yeniden dövülmüş. Karakola götürüldükten, çırılçıplak soyulduktan sonra tekrar dövülmüş. Can güvenliğimizi teslim ettiğimiz kişilerin, doktor olduğunu söyleyen birini karakolda çırılçıplak soyarak dövmelerinin gerekçesini öğrenmek istiyoruz.''
Olayın ardından Bornova İlçe Emniyet Müdürünün hastaneye gelerek kendilerinden özür dilediğini, gerekli işlemlerin yapılacağını söylediğini belirten Kaptaner, ''Bize doktor arkadaşımızın darp edilme gerekçesinin 'polise mukavemet ve kimlik göstermeme' olduğunu öne sürüyorlar. Böyle bir davranış suçlu kişilere bile yapılmaz'' ifadeleriyle tepki göstermişti.
Basın açıklamasına, çok sayıda doktor katılmış, açıklamanın ardından gazeteciler, hastanede tedavi gören Dr. Deniz Yazıcı (27) ile görüşmüştü. Vücudunun birçok yerinde morluklar olduğu görülen Dr. Yazıcı da boş bir araziye götürülüp dövüldüğünü, karakola gittiklerinde çırılçıplak soyularak tekrar dövüldüğünü ileri sürülmüştü.
Not : Odatv' den  aktarılan haberde bahsi geçen karara konulduğu bildirilen erişim yasağının  sözkonusu olmadığı ve kararın erişime açık olduğu görülmüştür. 
http://kararlaryeni.anayasa.gov.tr/BireyselKarar/Content/4699ad0b-aa70-4935-b504-c8344982bd8f?wordsOnly=False
Google+
Odatv 
 
http://odatv.com/ve-turkiye-bunu-da-gordu-1107171200.html