Milli Mücadele Partisi Genel Başkanı Ahmet Kaya ve avukatı İsmail Beşiktepe SEÇSİS sisteminin yasal olmadığını ve dışarıdan müdahale edilebilir bir yazlım olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu.

Milli Mücadele Partisi Genel Başkanı Ahmet Kaya ve avukatı İsmail Beşiktepe SEÇSİS sisteminin yasal olmadığını ve dışarıdan müdahale edilebilir bir yazlım olduğunu iddia ederek, Ankara 3. İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması için dava açtı.

Milli Mücadele Partisi Genel Başkanı Ahmet Kaya ve Avukat İsmail Beşiktepe, yaptıkları yazılı açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kanunla kurulan Ulusal Yazılım Sertifikasyon Merkezi’nin, SEÇSİS’e onay vermediğini belirtti.

“ABD, İNGİLTERE, FRANSA’DAKİ GİBİ OYLARIN BİZZAT EL İLE SAYIMI…”

Milli Mücadele Partisi’nin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu Bağlamda 16 Nisan 2017’de Anayasa değişikliği referandumunda halkımızın Evet – Hayır oylarının hakikate uygun, adil, eşit, hilesiz ve dıştan müdahalesiz sayımı için, adalete sığınarak; SEÇSİS sisteminin kullanılmaması; ABD – İngiltere – Fransa – Belçika – Almanya – İtalya’daki gibi oyların bizzat el ile sayımlarının ve toplamalarının siyasi parti temsilcilerinin huzurunda yapılmaları konularında; Ankara 3. İdare mahkemesinde 10.03.2017 tarihinde 2017/-725 esas sayılı dosya ile tedbiren yürütmenin durdurulması ve duruşma talepli olarak, Milli Mücadele Partisi Başkanı Hem Partisi Adına, Hem’de Şahsen Kendi Adına, Avukatı Bursa Barosu Avukatlarından İsmail Beşiktepeile birlikte asaleten ve vekaleten gerekli iptal davası açılmıştır.

Halkımızın atmış olduğu oylarının hakça – adil – eşit sayılması mesuliyetinin vicdani boyutlarınca tezahürünün ve Türk milletinin referandumda atmış olduğu oyların doğru sayılmasının tahakkuku Türk milleti adına karar veren yargı ve hakimlerin de görevi olduğu kanaatiyle bu davamızı açmışızdır.”

  
12.03.2017 08:52:34 
Kaynak: Odatv