Ayazağa Mahallesi'nin Sarıyer Belediyesi'ne bağlanıp bağlanmaması yönünde Şişli Belediyesi tarafından yapılacağı duyurulan referandum iptal edilmesi üzerine Ayazağalı vatandaşlar referandum sandıklarıyla yolu kapattı.

 
Ayazağa Mahallesi'nin Sarıyer Belediyesi'ne bağlanıp bağlanmaması yönünde Şişli Belediyesi tarafından yapılacağı duyurulan referandum iptal edildi. Mustafa Sarıgül'ün iptal kararını açıklamasının ardından vatandaşlar seçim sandıklarını yola dizerek Ayazağa Kavşağı'nı trafiğe kapattı. "Sarıyer'e hayır" yazılı oy pusulaların sallayan eylemciler, "Ayazağa Şişli'dir, Şişli kalacak" şeklinde sloganlar attı. Yaklaşık 20 dakika trafiğe kapanan kavşak, grubun çadıra geçmesiyle tekrar trafiğe açıldı.
 
Seçim otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara hitap eden Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili kararı onaylaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti. Sarıgül, referandumun iptaliyle ilgili olarak da toplantı yaparak ne yapacaklarına karar vereceklerini açıkladı. - İstanbul
 
Demokratik yasal hakların gaspı
 
Sarıgül, belediyesinde düzenlediği basın toplantısında durumun endişe verici vahim bir durum olduğunu belirtti. Bu durumun sadece bir ilçenin sınır değişikliği konusu olmadığını belirten Sarıgül, "Bu sınır değişikliği hukuksuzdur. Onu bir tarafa koyuyorum. Ama bugünkü durum hukuksuzluğun da ötesindedir. Demokratik yasal hakların güç kullanılarak gasp edilmesidir" dedi.



HaberX