Gülen Cemaati’nin baskıları altında mesleğini yapan Yargıç Tuncay Elarslan, meslekten men kararını ve bu kararın yeniden inceleme taleplerinin reddedilmesini BirGün'e anlattı. İnceleme taleplerinin red dedilmesinin siyasi bir karar olduğunu söyleyen Elarslan, solcu aydın ve muhalif kimliğinin darbe bahanesi ile hedef alındığına dikkat çekti. Elarslan, “Meşru bir amaca dayalı olmayan kararın Anayasa'da yer alan olağanüstü hal rejimine, AİHM ile anayasanın sözüne ve ruhuna, başta masumiyet ilkesi ve adil yargılanma hakkı olmak üzere birçok hukuk ilkesine, demokratik toplum düzeninin gereklerine aykırı olduğu açıktır” dedi.
YARSAV ve Yargıçlar Sendikası üyesi olduğu ve solcu kimliği ile siyasal iktidarın tüm haksız ve hukuksuz işlemlerine karşı çıktığı için böyle bir işleme tabii tutulduğunu ifade eden Elaraslan, şunları söyledi:

15 Temmuz’dan önce Sinop’taki Gezi eylemlerine ve Birleşik Haziran Hareketi’nin düzenlediği Laiklik ve Bilimsel Eğitim konulu basın açıklamasına katıldığım için hakkımda soruşturma yürütülüyordu. Ayrıca aynı mahkemede görevli bir hâkimin odasında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ettiğim iddiasıyla hakkımda Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturma sonucunda Adalet Bakanı’nın kovuşturma izni vermesiyle kamu davasının açıldığını yeni öğrendim. Demek ki siyasi iktidar, bir süredir şahsımı hedef almış, bunun için harekete geçmiş sonunda da 15 Temmuz’u fırsat bilerek haksız yere beni FETÖ soruşturmasına dahil edip meslekten atarak amacına ulaşmıştır. Tüm bu uygulamalar iktidar sahiplerinin kendilerini eleştirenlere bile ne kadar acımasız olduklarını göstermektedir. Bu baskılar beni yıldırmaz, gücümü daha da arttırır. İnsanlığın kurtuluşunun sosyalizmden geçtiğine inanan bir emekçi olarak eşitlik, adalet ve özgürlük için mücadele etmeye devam edeceğim.”


http://www.hukukihaber.net