Anayasa Mahkemesi % 10 barajı hak ihlalidir kararı verdiğinde bu kararı yok sayarak yapılacak bir seçim adil olabilir mi? Böyle bir seçimle seçilenler meşru olur mu? 
Burhan Kuzu AYM "böyle bir karar verirse yok hükmündedir" diyor.
Asıl AYM'nin %10 barajından sonra bu kararı yok sayarak yapılacak bir seçim yok hükmündedir.

Kuzu'nun açıklaması:

'Kararı yok hükmünde sayarız'

"Açık söylüyorum böyle bir karar çıktığı zaman bu hukuken yok hükmündedir. keenlemyekündür eskilerin tabiriyle, böyle bir şey doğmamış sayılır. Böyle bir karar anayasa Mahkemesi'nden çıkmaz diye düşünüyorum. Akıllarının donmuş olması lazım, bütün şuurlarının durmuş olması lazım. Bir an için şuur kaybına uğramış olmaları lazım böyle bir karar vermeleri için. Bu kadar net konuşuyorum. Ama böyle bir karar verilirse de yok hükmünde sayarız bu karar uygulanmaz.

Hiç kimse vitrinlere oynamasın. Hiç kimse tribünlere oynamasın, kendi konumunu güçlendirmek için bu tür yollara gitmesin. Herkes yasalara anayasa bağlı olarak kararını versin. Bu Anayasa Mahkemesi'ni 'kalsın mı gitsin mi noktasına getirir' tartışmaya sebep olur. Bu kadar net ve bu kadar sert konuşuyorum. Dolayısıyla inşallah böyle bir yanlışa imza atmazlar. Lafta kalır, yanlış bir yorumdur diye düşünürüz." (T24)