Şarkıcı Deniz Seki Hapisten Çıkmak İçin AYM'ye Bireysel Başvuru Yaptı Sonucu Belli Oldu//D.Seki Çıkıyo mu Ne Vakit ?
uyuşturucu ticareti yapmaktan aylarca hapis yatan Deniz Seki'ye AYM yani Anayasa mahkemesinden kötü haber geldi. Deniz Seki'nin bireysel başvurusundaki şikayetlerin kabul edilemez olduğuna karar verdi.



Deniz Seki, mahkumiyetinin hukuka aykırı yöntemlerle elde edilen delillere dayandırılması, tanıkların dinlenmemesi ve ayrıca kovuşturmanın kaldırılan mahkemelerce yapılması nedeniyle adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek, AYM’ye bireysel başvuruda bulunmuştu. AYM, Seki'nin başvurusundaki kanuni hakim güvencesi ve tanık sorgulama hakkı ile delillerin elde edilmesi ve değerlendirilmesinin adil olmadığı iddiasını "açıkça dayanaktan yoksun olması" nedeniyle başvurunun kabul edilemez olduğuna karar verildi.

DENİZ SEKİ KİMDİR?
1 Temmuz 1970 yılında İstanbul’da doğdu. Kız lisesinden mezun olduktan sonra, sunuculuk yapmaya başladı. Ancak müziğe ilgisi daha fazlaydı. Bu yüzden 1994 yılında müzik piyasasına atıldı. Emel Müftüoğlu ve Kenan Doğulu gibi ünlü isimlere vokalistlik yaptı. 1995 senesinde şarkı yarışmasına katıldı ve bu yarışmadan birincilikle döndü.



İlk olarak ”Hiç Kimse Değilim” adlı albümü 1997 yılında piyasaya çıktı. Deniz Seki toplamda 7 albüm çıkarttı ve 3 ayrı filmde oynadı. Özel hayatıyla 2010 yılında gündemi bir hayli meşgul etti. ”Uyuştucu Ticaretine Yardım” suçundan 9 yıla kadar hapsi istendi. Ardından tutuklanan Deniz Seki 8 ay hapis yattı. Uzun zamandır aranan ve 4 yıl daha hapis yatması gereken Deniz Seki 15 Kasım 2014 tarihinde tekrar tutuklandı. 

yuşturucu kullanmak ve satmaktan hapis cezasına çarptırıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 6 aydır aranan ünlü şarkıcı Deniz Seki, İstanbul'da, Alkent 2000 sitesindeki saklandığı evde gözaltına alındı.

Seki, karşısında polisi görünce sinirleri boşaldı, ağlamaya başladı.

Geceyi Emniyet Müdürlüğü’nde geçirecek olan Seki’nin, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkarılması bekleniyor. Deniz Seki, hakkındaki yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Seki’nin sevgilisi Salman hakkında ise, “suçluyu gizlemek”ten işlem yapılacağı bildirildi.



REÇETESİZ İLAÇ ŞOKU

Habertürk Magazin'in haberine göre İstanbul Narkotik Şube nezarethanesine konulan Seki, bazı sağlık sorunları için ilaç kullanması gerektiğini söyleyerek polislerden ilaçlarının alınmasını istedi. Bunun üzerine narkotik polisi Seki’den kullanmak istediği ilaçların reçetesini sordu. Uzun süredir firarda olan Seki reçetesinin olmadığını söyleyince yeniden hastaneye sevk edildi. Sağlık kontrollerinin ardından reçete yazılan Seki, yeniden Narkotik Şube nezarethanesine konuldu.

FARUK SALMAN'IN DA TANSİYONU YÜKSELDİ

Yakalandığında üzerinde beyaz tişört, siyah ceket bulunan ve güneş gözlüğü takan Deniz Seki, gazetecilerin soruları üzerine “Suçsuzum. Çok büyük haksızlığa uğradım. Daha da bir şey sormayın” dedi. Vakıf Gureba Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürülen Faruk Salman’ın ise tansiyonunun yükseldiği ve müşahede altına alındığı öğrenildi.

POLİSİ GÖRÜNCE AĞLADI

Peki ünlü şarkıcı nasıl yakalandı. İşte detaylar:

İstanbul Narkotik Şube ekipleri, 30 Mayıs’tan bu yana kayıp olan Seki’ye ulaşamayınca, yakın çevresini mercek altına aldı. Sevgilisi Faruk Salman başta olmak üzere tüm yakınlarının ev ve işyerlerini takibe alan polis, tüm ihtimalleri değerlendirdi. Salman’ın, Alkent 2000 Sitesi’ne zaman zaman gidip geldiğini tespit eden polis, evi 24 saat izlemeye başladı. Seki’nin evde olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, operasyon için düğmeye bastı. Eve baskın yapan polislere kapıyı Faruk Salman açtı. Polisleri karşısında görünce Seki’nin sinirlerinin boşaldığı ve ağlamaya başladığı öğrenildi.

AŞKI UĞRUNA CEZA ALACAK

Deniz Seki yakalandığında, yanında çocukluk aşkı ve nişanlısı işadamı Faruk Salman vardı. İki ay önce çevresine Deniz Seki’ye olan aşkının bittiğini söylediği iddia edilen 2 çocuk babası Faruk Salman Seki ile birlikte yakalandığı için ceza alabilir. Salman, “Tutuklu hükümlü ve suç delillerini bildirmeme” suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. Çocukken sevgili oldukları ortaya çıkan Deniz Seki ile Faruk Salman’ın ilişkisi, Seki’ni tahliyesinin ardından yeniden başlamış, ikili 31 Aralık 2012 tarihinde yılbaşı gecesi nişanlanmıştı.

4 YERDE SAKLANMIŞ

Deniz Seki’nin, 4 ayrı yerde saklandığı ortaya çıktı.

1- Seki, 30 Mayıs’taki yakalama kararı açıklandığında sevgilisiyle Tarabya’da bir evde kalıyordu.

2- İki sevgili buradan Tekirdağ’da bulunan bir yazlık eve gitti.

3- 1.5 ay sonra sevgililer, Beylikdüzü’nde bir dairede kalmaya başladı.

4- Seki yaklaşık 2 aydır da Hadımköy’deki Alkent sitesinde kalıyordu.

EN AZ 2.5 YIL DAHA YATACAK

“Uyuşturucu temin etmek” suçlamasıyla 2 Şubat 2009’da tutuklanan Deniz Seki, 220 gün hapis yattıktan sonra 24 Ekim 2009’daki ilk duruşmasında tahliye edildi. Devam eden davada Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, “kokain satın alıp içmek” ve “başkalarına uyuşturucu temin etmek” suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay’da onanması üzerine 30 Mayıs 2014’te hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Seki, ortadan kayboldu. Ancak firariyken hukuki mücadelesini sürdürmeye devam etti. Önce “kadın hastalıkları” nedeniyle kanser olma riski bulunduğunu belirterek infazının ertelenmesini talep etti. Adli Tıp Kurumu, Seki’nin hastalığının cezaevinde kalmasına engel olmadığı yönünde rapor hazırlayınca, infazın ertelenmesi talebi reddedildi. Seki’nin avukatları, bu sefer de adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne ve Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bu başvuru henüz sonuçlanmadı.

3.5 yıl daha hapis yatacak olan Seki, cezasının son 1 yılında denetimli serbestlikten yararlanabilecek.

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya twitter üzerinden Deniz Seki'nin açıklamasını paylaştı.

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, Büyükçekmece'de saklandığı evde gözaltına alına alınarak Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya Twitter üzerinden Deniz Seki'nin açıklamasını paylaştı. Açıklamada; "Deniz Seki: İşlemediğim suçun mahkumu yapıldım. Adaletin bunu birgün ortaya çıkaracağına inanarak bekledim, bekleyeceğim. Sevenlerim bana ve aklanacağım güne sonuna kadar inansın. Af değil adalet istiyorum. Şarkılarımı özgürce söylemek en büyük dileğim!"