CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlğı’nda gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirten Ağbaba, “Anayasa Mahkemesi’nden umutluyuz. Açık oy kullanıldı. AKP’nin komiserlerinin eşliğinde kullanıldı. Bunların hepsinin kanıtıyla beraber en kısa sürede Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra hemen başvurumuzu yapacağız. Umarız Anayasa Mahkemesi, anayasanın kurallarına uyar, bu kanunu bozar. Eğer bozmaz ise referandum kampanyasına her türlü hazırlığımızı yaptık” dedi.

CHP sahaya indi

CHP, sahadaki çalışmalarına anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te kabul edilmesinden bir gün sonra başladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Meclis Başkanvekili Kamer Genç’in ölüm yıldönümünde Tunceli’ye giderek, halkla bir araya geldi. Teklifin ne anlama geldiğini kahve ve esnaf ziyaretleriyle halka anlattı.

‘Oylama yenilensin’

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’in 7 Şubat’a kadar tatil edilmesine ilişkin kararda 5 mükerrer oy kullanıldığı gerekçesiyle oylamanın yenilenmesi için TBMM Başkanlığı’na başvurduklarını söyledi. Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’yı istifaya davet eden Gök, sahte oy kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr