ANKARA (ANKA) - Anayasa Mahkemesi, 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda değişiklik yapan kanunun bazı maddelerinin yürürlüğünün durdurulması istemlerini reddetti. Yüksek Mahkeme, okul ve kurum müdürü, müdür başyardımcısı ve yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevinin, 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona ereceğine ilişkin düzenlemenin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

CHP, dershanelerin kapatılmasını öngören 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Talebi inceleyen Yüksek Mahkeme, 22. maddesiyle değiştirilen 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin (8) numaralı fıkrası ile 25. maddesiyle 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen geçici 10. maddenin (8) numaralı fıkrasının yürürlüğü durdurulmasına ilişkin istemi reddetti. Söz konusu maddelerin durdurulması istemlerinin, koşulları oluşmadığı gerekçesiyle reddeden Anayasa Mahkemesi, dershanelerin kapatılmasına ilişkin hükümlerin de yer aldığı diğer maddelerin yürürlüğün durdurulması istemlerinin ise esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına karar verdi.

-OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREVİ SONA ERECEK-

Anayasa Mahkemesi’nin yürütmesinin durdurulmasını reddettiği 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin (8) numaralı fıkrasında Okul ve Kurum Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirileceği hükmünü içeriyor. Söz konusu fıkrada, bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile diğer usul ve esasların yönetmelikle düzenleneceği, görevlendirmelerin özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmayacağı belirtiliyor.

Geçici 10. maddenin (8) numaralı fıkrasında ise, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla halen Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevinin, 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona ereceğini hükme bağlıyor. Söz konusu fıkrada ayrıca, görev süreleri dört yıldan daha az olanların görevinin ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona ermesini içeriyor.

http://www.gercekgundem.com/guncel/50008/aymden-okul-mudurlerine-kotu-haber