Özenalp’in tahliyesi için 7 Kasım 2013’te AYM’ye bizzat yaptığı başvurusundan hala bir yanıt alamadığını belirten Erol, bugün saat 13.30’dan itibaren cübbesiyle Anayasa Mahkemesi önünde adalet nöbetine başlayacak. Erol, başlatacağı eyleme ilişkin şunları söyledi:

“Balyoz davasında 16-18 yıl arasında hapse mahkum edilen 16 kişinin avukatlığını yapıyorum. Müvekkillerimden sadece ikisi Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin ceza verilmesine yer olmadığı kararıyla tahliye edildi. Albay Murat Özenalp vefat etti. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak cezaevinde kanser oldu, infazı ertelendi. Halen GATA’da kanser tedavisi görüyor. Yılmaz Özdil’in AYM önünde nöbet eylemi başlatacağıma ilişkin yazısından sonra sabahtan bu yana telefonlar alıyorum. Yazıdan sonra karar verip katılacaklarını söyleyenler oldu. Başka avukat arkadaşlarım da davanın avukatı olmasalar bile katılacaklarını söylediler. Bu adaletsizliğe karşı bir direniştir. Tüm tutuklular ve hükümlüler adına yapacağım bu direnişi.

‘Vicdanlara sesleniyorum’
Müvekkillerimden vefat eden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in AYM’ye başvurusunu 7 Kasım 2013’te bizzat ben yaptım. O tarihten bu yana AYM’de başvurumuz bekliyor. Nöbetime Bugün saat 13.30’da başlıyorum. Gündüz gece nöbeti bu. Dayanabildiğim yere kadar gideceğim. İnşallah temennim bu bir bayrak yarışı şeklinde devam edecek. Gündüz gece yapmayı düşünüyorum ama gece talip olan olmazsa ben kendim devam edeceğim. Bu kadar adaletsizliğe karşı vicdanlara sesleniyorum, vicdanlara. Hukuk vicdanlarına sesleniyorum artık. Yeter yani.”