Anayasa Mahkemesi, yine bir hukuksuzluğun önüne geçti ve işadamı Nusret Argun hakkında kararını açıkladı. Mahkeme Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik olarak düzenlenen operasyonda tutuklanan Nusret Argun ile ilgili 'Tutukluğun makul süreyi aşmış olması' nedeniyle Anayasa'nın ihlal edildiğine karar verdi.

REKOR CEZA VERİLMİŞTİ

Konya polisi 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlediği 'final' operasyonunda işadamı Nusret Argun tutuklanmış ve hakkında 180 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

ARGUN'UN TAHLİYE EDİLMESİ BEKLENİYOR

Nusret Argun'un avukatları, Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvuruda, 'Gerekçesiz kararlarla tutukluluk halinin devamına karar verilmesi, ilgisiz kişi ve suçlara ilişkin yargılamanın birlikte ve görevli olmayan mahkemece yürütülmesi nedeniyle Anayasa'nın 19, 36 ve 38'inci maddelerinin ihlal edildiğini' ileri sürdü. Yüksek Mahkeme konuya ilişkin incelemesini tamamladı. Anayasa Mahkemesinin kararında 'Tutukluğun makul süreyi aşmış olması nedeniyle Anayasa'nın 19. Maddesinin yedinci fıkrasının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verilmiştir' denildi.

Karar örneğinin ilgili mahkemeye gönderildiği, Nusret Argun'un tahliye edilmesinin beklendiği öğrenildi.

ARGUN PARALEL KURBANI MI OLDU?

Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'a uydurma deliller, şantajla alınan ifade ve hukuksuz yargılamayla verilen 180 yıl hapis cezasının arkasından paralel yapılanma çıkmıştı. Cemaatin yurt talebini reddedince evine böcek yerleştirilen işadamının başına gelmedik kalmamıştı

Türkiye'nin ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla en fazla tutuklu kalan işadamlarının yargılandığı 'Okyanus davası'nda sanıkların 'örgüt'ten ceza alması için adeta her şey yapıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği, ancak bu savcılığın yaptığı incelemede dosyanın kendi görev alanına girmediği gerekçesiyle Konya Cumhuriyet Başsavcılığına iade ettiği dosya, 'cebir ve şiddet' delilleri üretilerek özel yetkili savcılığın yetki alanına sokuldu.

MÜDÜRDEN İNCE TEHDİT

Nisan 2006'dan itibaren Argun'a hayat adeta zindan edildi. Camlarına tehdit yazıları yazılan Argun, evine ve işyerine mahkeme kararı olmadan konulan böcekleri ve kameraları savcılığa bildirdi.

Tüm bu baskıların arkasında ise dönemin Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün olduğu kaydedildi. Emekliliğe ayrılan Tuzcu, cemaate yakınlığıyla bilinen Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi'nin başkanlığını yapmaya başladı.