Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanunda Adalet Bakanı'na tanınan özel yetkileri iptal ettikten sonra AK Parti hükümeti tarafından eleştirilerin hedefi haline gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Biz işimizi yapıyoruz, Anayasa'nın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

"KARARLARIMIZ DAHA İYİ ANLAŞILACAK"

Kılıç, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede gerekçelerinin yazımı tamamlandığında kararların daha iyi anlaşılacağını vurguladı. Kılıç, iptal başvurusunun gündemde olmadığı halde öne alınarak hükme bağlandığı yönündeki eleştirilere ise, "Bu doğru değil. Heyetin gündemi bir hafta önceden hazırlanır ve üyelere gönderilir. Üyeler gündemdeki konular üzerinde çalışmalarını, hazırlıklarını yapar ve sonra heyete girerler. HSYK ile ilgili konunun görüşeleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması" ifadelerini kullandı.

Haşim Kılıç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"HER KONU SİTEDE OLMAZ"

Kılıç, "gündemdemde yoktu" tartışmasının nereden kaynaklandığı konusuna da "Bu tartışma sanıyorum sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa, gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil" sözleriyle açıklık getirdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Başkan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adının geçmesiyle ilgili de "Ben evden mahkemeye, mahkemeden eve diyebileceğim bir tarzda çalışıyorum. İşimiz zaten çok yoğun. Bu konuda yapılan konuşmalar, analizler tümüyle benim dışımdaki değerlendirmelerdir" dedi.

"İÇTÜZÜK YETKİMİZDE"

Kılıç, daha önce Yüksek Mahkeme'nin bu karardan kısa süre önce yapılan Anayasa Mahkemesi içtüzüğünde yapılan değişikliğe dikkat çekilmesine de "Anayasa'da, mahkemenin çalışma usullerini belirleyebileceği belirtiliyor. Bunun için de içtüzükte değişiklik yetkisi tanınıyor. Bu yetki doğrultusunda tüzük değişikliği yapıldı. Telafisi güç ya da imkansız zararların doğabileceği durumlarda bakanlıktan savunma alınmadan karar verilmesinin önü açıldı" yanıtını vermişti.

.Anayasa Mahkemesi, Başkan Haşim Kılıç’ın Twitter hesabının bulunmadığını açıkladı.
Anayasa Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, “Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın adı ve fotoğrafı kullanılarak çeşitli Twitter
hesapları açıldığı ve bu sahte hesaplardan Sayın Başkan adına mesajlar gönderildiği tespit edilmiştir. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın halihazırda aktif olarak kullandığı herhangi bir Twitter hesabı bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamuoyunu yanıltmaya yönelik söz konusu sahte hesaplara itibar edilmemesi saygıyla duyurulur" denildi.



http://www.kadinhaberleri.com