Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü seçim beyannamesi açıklamasında sadece başkanlık sistemine vurgu yapmadı, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kaldırma sinyali de verdi.  AKP sinyali verdi: Kaldırılıyor...

Son dönemde başta internete getirilen kısıtlamalar olmak üzere bazı konularda AKP’nin ‘önünü tıkayan‘ ve bu nedenle de hedef tahtasına oturtulan Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı, seçim sonrasında ortadan kalkabilir.

Başkanlık sistemini öngören AKP Seçim Beyannamesi’nin Temel Hak ve Hürriyetler bölümünde ‘Ne Yaptık’ başlığı altında övünülerek sunulan “Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını getirdik” ifadeleri, birkaç sayfa sonra yerini “Bireysel başvurunun Anayasa Mahkemesine getirdiği aşırı iş yükünün, mahkemenin işlevselliğine zarar verme ihtimali karşısında bu uygulamayı gözden geçireceğiz” ifadelerine bırakıyor.

Diken'in haberine göre, böylece AKP, 2010 yılında yapılan referandumla getirilen bireysel başvuru hakkını, parlamenter sistemle birlikte tarih olabileceğinin sinyalini verdi.

ERDOĞAN: ANAYASA MAHKEMESİ'NE SAYGI DUYMUYORUM

Anayasa Mahkemesi özellikle Twitter ve YouTube’a getirilen yasakları kaldırması sonrası başbakan olduğu dönemde Erdoğan’ın tepkisini çekmişti. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’ın açılması yönündeki kararına saygı duymadığını ve kararı ‘milli‘ bulmadığını söylemişti.

Rota Haber