MUSTAFA GÜRLEK

Prof. Dr. Mehmet Özcan, AİHM’nin Balyoz kararının kamuoyunu yanlış yönlendirmek isteyenlerin hoşuna gitmeyeceğini ifade ediyor. Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel ise”, AİHM’nin bu kararı, davanın görüldüğü mahkemenin başarısını ortaya koymakta.” diyor.
 
Prof. Dr. Mehmet Özcan: Karar kamuoyunu yanlış yönlendirmek isteyenlerin hoşuna gitmeyecek
 
Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan’ın AİHM’ye uzun tutukluluk ve adil yargılama yapılmadığı şikâyetiyle yaptığı başvurusu da kabul edilmemişti. AİHM’nin verdiği karar gayet yerindedir. Türkiye’de Balyoz ve Ergenekon davaları medya üzerinden yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu nedenle yargılamanın adil yapılmadığı, tutukluluk sürelerinin uzun olduğu gibi iddialar sık sık gündeme getiriliyordu. AİHM’nin Balyoz kararı kamuoyunu yanlış yönlendirmek isteyenlerin hoşuna gitmeyecek. Balyoz davası hakkında AİHM’nin vermiş olduğu karar yargılamanın objektif ve hukuka uygun yapıldığının kanıtıdır.
 
Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel:  Davanın görüldüğü mahkemenin başarısını ortaya koyuyor
 
AİHM’nin emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın iddialarına verdiği cevap gayet yerindedir. Ayrıca bu karar Balyoz davasının görüldüğü mahkemenin hukuka uygun bir yargılama yaptığının ve mahkemenin başarısının kanıtıdır. Balyoz davası sanıklarının tutukluluk süreleri davanın niteliğinden ve sanıkların çokluğundan normaldir. Her ortamda yargılamanın adil yürütüldüğünü vurguladık. Sanıkların suça teşebbüs edip etmedikleri ve icra-i harekete geçip geçmedikleri konusunda tereddütlerim var. Fakat bunun dışında genel olarak deliller ve suç unsurları noktasında mahkeme adil bir yargılama yapmıştır.


Zaman