HSYK'dan '2 Zafer' sürprizi

KEMAL GÖKTAŞ / VATAN ANKARA | 24 Ocak 2014 Cuma - 16:04
HSYK'dan '2 Zafer' sürprizi RESMİ BÜYÜT
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan beri yaptığı atama dalgasının bir yenisini bu defa oldukça kritik olan Terörle Mücadele Kanunu ile görevli "özel yetkili mahkeme savcılıklarında" gerçekleştirdi.

ADANA'YA NEŞTER

HSYK 1. Dairesi, Adana'da MİT'e ait olduğu belirtilen TIR'larda arama yaptıran Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle özel yetkili Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı'nın yetkisini kaldırdı.

Daire ayrıca TMK ile görevli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ile Savcı Mustafa Sırlı'nın da yetkilerini kaldırdı.

BAŞBUĞ'A TAHLİYE İSTEYEN SAVCI

Daire, son yayımlanan Adli Yargı Kararnamesi ile görev yerleri değiştirildiği için yetkileri kalkan savcıların yerine de yeni yetkilendirmeler yaptı. Yapılan ilginç yetkilendirmelerden biri de geçen hafta Ergenekon davasında tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesi yönünde mahkemeye görüş bildiren savcı Zafer Koç oldu. HSYK, 3. Yargı Paketi ile kaldırılan, ancak ellerindeki dosyalara bakmaya devam ettiği için Ergenekon davasında hala yetkili olan eski özel yetkili mahkeme savcılığından alarak Terörle Mücadele Kanunu ile görevli yeni özel yetkili mahkemeye atadı. Böylece Ergenekon davasındaki görevi sona eren Koç'un TMK kapsamında özel yetkili savcı olarak görevine devam edecek.