23-27 Ocak 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Stazburg kentinde düzenlenen 1963 Ankara Anlaşması eğitim seminerine Hollanda, Belçika, Fransa ve Lüksemburg’dan birçok avukat ve hukukçular katıldı. Katılımcılar program öncesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini (AHİM) ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Katılımcıları AHİM’de eski Yargıtay hakimi ve aynı zamanda İstanbul Barosu avukatlarından Av. Oktay Nemutlu ile AHİM’de uzman hukukçu olarak çalışan ve aynı zamanda Strazburg Barosundan avukat Dr. Ümit Kılınç karşıladı.

AHİM’in işleyişi ve organizasyonu ile alakalı bilgi alan katılımcılar daha sonra Seminerin gerçekleşeceği Strazburg Barosuna ait konferans salonuna geçtiler.

Programda 1963 tarihli Ankara Antlaşmasına göre Türk işçileri ve işverenlerinin Avrupa’da çalışma ve iş kurma hakları konuları ele alındı.
Ankara Antlaşması konusunda uzman avukatlarca yapılan sunumların ardından avukatlar karşılıklı olarak kendi ülkelerindeki Ankara Antlaşmasına ilişkin yeni mevzuat ve içtihatları masaya yatırdı. BU karşılıklı görüş alışverişi bölümünde özellikle 16 Aralık 2013 tarihinde Türkiye ile AB arasında imzalanan Geri Kabul anlaşması önemli bir yer tuttu.