Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) -CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili olarak, "Bu işin içinde bir MİT yeniği var" dedi.

Bir dönem daha vekillik için aday olan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar birinci çıktığı, ön seçim sonrası teşekkür ziyareti için geldiği Nazilli'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Baydar, Ak Parti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirip, "Bunlar daha da birbirine girecek" dedi.

Savcı Kiraz'ın şehit edilmesine de değinen Baydar, "Bu işin içinde bir MİT yeniği var. DHKP-C, MİT'in çok kullandığı bir örgüttür. Savcının öldürülmesi, sonra elektrik kesintisi, bunların altında hep bir MİT yeniği arıyorum. Bu işlerin başında Hakan Fidan'ın olduğuna dair buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Bunlar böyle bu gibi işleri çok iyi biliyorlar. Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar kirli, dolaplı işler çevirirlerse çevirsinler 7 Haziran'da CHP iktidarını, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlığını hiç kimse artık engelleyemeyecek" dedi.

Konuşmasının ardından partiden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine söylediklerinin kendi görüşü olduğunu belirtip, "Bu 'MİT' yeniğini bulduğumda sizlerle paylaşacağım" diye karşılık verdi.