Yüreğim bu ülkenin hiç bir insanına kin taşımaz.Çünkü büyük bir bedenin,ruhun bir parçasıyım ben.Eleştiririm bazen bazı şeyleri,eleştirilmeme hoş görüyle baktığım gibi.

Ne zaman adam olacağız?Ne zaman millet olacağız? Ne zaman bir vücut ve bir ruh olacağız? Bir insan bile aslında onlarca duygunun,düşüncenin bir ürünü.İnsanın kendinde bile bir yeknasaklık,bir bütünlük yok.her gün yenileniyor insan.Düne yanlış diyebiliyor,dün dünde kaldı diyebiliyor.

-Ben kürdüm,ben türküm,ben çerkezim,ben lazım,ben sünniyim,ben aleviyim diyebildiğimizde.

-Tarihimizin sadece bir coğrafyaya hapsedilmediği,ortak bir tarih geçmişini, birbirine bağlayabildiğimizde.

-Bulgaristanda,Suriyede ve hatta Çinde Türk soylulara bir haksızlık yapıldığında,onlara sahip çıkarken,Kobanide,Suriyede ,Çerkezistan da yapılan bir haksızlığa da aynı tepkiyi verebilirsek..

-Kanlar üzerinden siyaset yapılmadığı,aslında 4 tür(A,AB,B,0) kan gurubunun olup kana değer verip,diğerini kansızlıkla suçlamadığımızda..Hatta kan grupları arasında da bir ayrım yapmadığımızda.

-Yüzyıllardır oluşturduğumuz ortak dil ve ülküyle yola devam ettiğimizde.Yaşar Kemal benim,Ahmet Kaya benim,Nazım Hikmet Benim,Ruhi Su benim,Ozan Arif benim,Necip Fazıl benim diyebildiğimizde..

-Diğerinin özgürlüğünü,kişiliğini kendimizden yüce gördüğümüzde.Onun özgürlüğünün ve kişiliğini ifade etmesinin aslında ,kendi kişiliğinizi ve özgürlüğünüzün bir garantisi olduğunu içselleştirdiğimizde.

-Ve bunları içselleştirmiş yöneticileri seçtiğimizde..

 

Yani değerli dostlar,birbirimizi düşman görmeyip,kardeş gördüğümüzde,bu ülkeyi ortak evimiz ve bu ülkenin tüm kişilerini bu evin bir ferdi saydığımızda ,bize karşı kimse duramaz.Renkliliklerimiz,farklılıklarımız gücümüz olur.Ülkemin tüm insanlarına sevgilerimi yolluyorum..

Aydın Başar

Balıkkesir Hakimi

adalet.org