İzmir Adliye Sarayı’nda zimmet şoku yaşandı. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görev yapan bir bayan kalem müdürü, farklı bir mahkemede görev yapan bir katip, ile Ticaret Mahkemesi’nde görev yapan bir mübaşir üzerlerine zimmet geçirdikleri iddiasıyla açığa alındı. Adliye’de dilden dile konuşulan olayda Ticaret Mahkemesi’nde görev yapan mübaşirin, aynı kalemde çalışan bir memurun e-imza şifresini kullanarak 9 bin TL.kendi üzerine avans çıkardığı ortaya çıktı. Yıl sonu yapılan devirlerde olayın ortaya çıkması üzerine suçunu itiraf eden mübaşir soruşturma bitene kadar açığa alındı.

KALEM MÜDÜRÜ ŞOK YARATTI

İzmir Adliyesi Sarayı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde uzun süredir kalem müdürlüğü yapan A.S.’nin de 15 bin TL.üzerine zimmet geçirdiği ortaya çıktı. Yıl sonu yapılan devirlerde ortaya çıkan olaydan sonra ifadesi alınan bayan kalem müdürü, zimmet suçlamasını kabul etmedi. Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, bayan kalem müdürü açığa alındı. Adliye personeli ve avukatların yakından tanıdığı bayan kalem müdürünün böyle bir olaya adının karışması herkesi şaşırttı. İfade veren bayan kalem müdürünün emekli olmak için dilekçe vereceği öğrenildi.

Bu iki olayın ardından bu kez bir katibin aynı şekilde zimmet olayı patlak verdi. Zimmet suçunu itiraf eden katibin üzerine ne kadar zimmet geçirdiği araştırılıyor. Kalem müdürü, katip ve mübaşirin yıl sonu yapılan devirlerde hesapların tutmaması üzerine yakayı ele verdi. Memur savcılığı konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.



 http://www.yargininnabzi.com/izmir-adliyesinde-zimmet-soku-5324.html