İzmir Adliyesi yangın tüplerinin bulunduğu depoda meydana gelen gaz sızıntısı nedeniyle boşaltıldı. Duruşmaların yarıda kesilerek binada bulunanların dışarı çıkarıldığı olayda, gazdan etkilenen 1'i ağır 29 kişi hastanelere kaldırıldı. Saat 13.30'da binadaki değerlerin normale dönmesi üzerine çalışanlar yeniden binaya alındı, mesai tekrar başladı.İzmir Adliyesi'nde saat 11.30 sıralarında yangın tüplerinin periyodik bakımının yapıldığı sırada gaz kaçağı meydana geldi. Yangın tüplerinin bulunduğu depoda meydana gelen olay nedeniyle karbondioksit gazından etkilenen ve birinin durumu ağır olan 29 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Adliye binasının alt katında gaz sızıntısı olduğu bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, ambulans ve AFAD ekibi gönderildi. Bina tedbir amaçlı boşaltıldı, duruşmalar yarıda bırakıldı. Binadan çıkarılanlara ambulanslarda ilk müdahale yapıldı. Adliye binasının çevresindekiler de gaz sızıntısı nedeniyle uzaklaştırıldı.Tüplere bakım yapan ve gazdan yoğun şekilde etkilenen personele müdahale etmek için içeriye giren sağlık görevlileri ile 3 polis memuru ve 1 özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi. Rahatsızlanan sağlık görevlilerine kendi meslektaşları müdahale etti. Gazdan yoğun bir şekilde etkilenen ve kalbi duran bakım personeline, ambulansa bindirilirken kalp masajı yapıldı, duran kalbi tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldü.Binaya, gazdan etkilenmemek için özel giyimli görevliler girdi. Adliyeye, gazın tahliyesi için büyük fanlar gönderildi. İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, 7 ambulansın bölgeye gönderildiğini, olası bir duruma karşı hastanelerde hazırlık yaptıklarını belirtti.

29 kişi etkilendi

29 kişi gazdan etkilendi. 22 kişi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ve 7 kişi de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Üç polise ise adliye önündeki ambulansta oksijen verildi. Gazdan etkilenerek zehirlenenlerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Durumu ağır olan yaralının yangın tüpünün bakımını yapan işçi olduğu öğrenildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastanenin acil servisine getirilenleri ziyaret etti ve doktorlardan bilgi aldı. Budak, burada yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez hastane olarak gelebilecek yaralılara ilişkin hazırlık yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: "Acil servisimize gazdan etkilenen 22 kişi getirildi. Bu kişilerden 5’i polis, 2’si ise 112'ye bağlı sağlık çalışanı. Şu anda bir vatandaşımızın durumu ağır onun dışında genel durumları iyi. Üniversitemiz yönetimi, dekanımız başhekimimiz ve personelimiz seferber olmuş durumda. Biz de ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

Soruşturma başlatıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyu yakından takip ettiklerini, gaz sızıntısının söz konusu olduğunu, herhangi bir sabotaj ihtimali bulunmadığını belirtti.

Başsavcıdan açıklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, yaptığı yazılı açıklamada, adliyede yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit kaçağı meydana geldiğini bildirdi. Aydıner, "Adliyemizde yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gaz kaçağı meydana gelmiş, önlemler alınmış ve tüm müdahaleler yapılmıştır" ifadesini kullandı.

İzmir İtfaiye Müdürü: 'Bina tamamen boşaltıldı'

İzmir İtfaiye Müdürü Özgür Ozan Yılmaz, çalışmaların sürdüğü sırada CNN TÜRK yayınına bağlanarak bilgi verdi. Yılmaz, "Yangın söndürme tüplerinde gaz kaçağı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etti. Bina tamamen boşaltıldı. Adliyede otomatik gazlı söndürme sistemi var. Tüpler tek bir noktada bulunuyor. Yangın tüplerinin bulunduğu depoda gaz yoğunluğu oluştu. Bana ulaşan bilgilere göre şu anda tehlikeli bir durum kalmadı. Ekiplerimiz şu anda binanın içerisindeler ve gaz sızıntısını önlemeye ve biriken gazı gidermeye çalışıyorlar" dedi.

Mesai yeniden başladı

İzmir Adliyesindeki gaz sızıntısı sonrasında değerlerin normale dönmesi üzerine çalışanlar yeniden binaya alındı, mesai tekrar başladı. Adliye personeli saat 13.30 itibarıyla mesaiye başlarken, davalar da görülmeye devam etti.AFAD ve itfaiye ekiplerinin mesai bitimine kadar tedbir amaçlı adliye önünde bekleyeceği öğrenildi.

https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-izmir-adliyesi-bosaltildi