Mahkeme Başkanı Kemal Yalçın Selçuk, tahliye başta olmak üzere bugün sadece talepleri alacağını, bu nedenle her avukata sadece 5 dakika süre verdiğini söyledi.

Başkan Selçuk'un, tahliye talepleri dışında müvekkillerine ilişkin dosyanın esasına giren avukatların mikrofonunu kapattırması tartışmalara neden oldu. Bir avukat dışarı çıkarıldı, dışarı çıkarılmak istenen başka bir avukat da, "Dışarıya çıkmıyorum" diyerek dışarı çıkmayı reddetti. Çıkan tartışma üzerine duruşmaya ara verildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunduğu duruşma salonunda yaptığı 16. duruşmada, tutuksuz sanıkların tamamı hazır bulunurken, tutuksuz sanıklardan 4'ü katıldı. Tarafların avukatları ve izleyiciler de duruşma salonunda hazır bulundu.


BAŞKAN HER AVUKATA 5 DAKİKA SÜRE TANIDI

Davanın bugün görülen duruşmasında tutuklu sanıkların avukatları, sırayla söz alarak müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler. Mahkeme Başkanı Kemal Yalçın Selçuk , avukatlardan dosyanın esasına girmemelerini, sadece taleplerini kısa bir şekilde beyan etmelerini, talepler için her avukata 5 dakika süre vereceğini söyledi.

AVUKAT KAVİLLİ DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI

Müvekkili adına söz alan Avukat Ömer Kavilli, talepler dışında konuşunca Başkan Selçuk tarafından uyarıldı. Kavilli'den talebini açıklamasını isteyen Başkan Selçuk, esasa ilişkin konuşan Kavilli'nin mikrofonunu kapattırdı. Kavilli mikrofonsuz konuşmaya devam edince Başkan Selçuk tarafından duruşma düzenini bozduğu gerekçesi ile duruşma salonundan çıkarıldı.Aradan sonra duruşma sanık avukatlarının talepleri ile devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 841 sayfalık iddianamede, dönemin Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ve Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in de aralarında bulunduğu 116’sı tutuklu, 1'i firari, 5'i tutuksuz toplam 122 asker sanık olarak yer alıyor.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ''suçtan zarar gören'', aralarında dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile dönemin Deniz Harp Akademisi Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem'in bulunduğu 12 kişi ise ''müşteki'' sıfatıyla yer alıyor.

ÜÇER KEZ MÜEBBET HASİP CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYORLAR

Bütün sanıklar hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' ve ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan da ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

DHA