İzmir Adliyesi'nde, polisin, hakim ve savcıların dinlenme tesislerinin bulunduğu bölümdeki açık otopark ile özel bir otoparkta Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan kararla, duruşmaya gelen iki ayrı grubun araçlarında yaptığı aramada, 2 pompalı tüfek ele geçirildi.


Torbalı İlçesi'nde 2013 yılında Cuma Saraç'ın öldürülmesiyle ilgili, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava nedeniyle Adliye Karakol Amirliği ekipleri, İzmir Adliyesi'nde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis tarafları, 6. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna ayrı ayrı getirdi. Dava, yapılan duruşmanın ardından ertelendi.
 
Duruşma devam ederken Adliye Karakol Amiri, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliği'nen, grupların geldiği araçların plakalarını verip, arama kararı için başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren hakim, araçlarda arama yapılması içın karar verdi. Polisler, hakim ve savcıların dinlenme tesislerinin bulunduğu bölümdeki açık otopark ile adliye yanındaki kapalı bir otoparkta araçlara binmek isteyenleri durdurup üzerlerini aradı. Kişilerin üzerinde herhangi bir şey bulunmazken, araçların bagajlarında iki pompalı tüfek ele geçirildi. Plakası belirlenen bir araç ise kaçtı. Olayla ilgili polis iki taraftan da bazı kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Adliye Karakol Amirliği'ne götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri, araçlarda parmak izi çalışması yaptı.
 
Geçen mayıs ayında yapılan duruşmada da aynı gruba ait araçlarda aynı yerde 4 tabanca, iki pompalı tüfek ve çelik yelek bulunmuştu.
 
DEVAM EDEN OLAYLAR
 
2013 yılında, Torbalı ilçesinde meydana gelen silahlı çatışmada 20 yaşındaki Cuma Saraç hayatını kaybederken, olayla ilgili E.Y. ve S.S. tutuklandı. 2014 yılı Kasım ayında da Cuma Saraç'ın yakınlarından olduğu öğrenilen S.S., cinayet zanlılarının yakını Bahri Kıran'ı sokak ortasında tabancayla öldürdü. Geçen şubat ayında ise, Saraç ailesinin işlettiği barın afişlerini asan kişilere uzun namlulu silahla ateş açıldı. Olayın ardından polis merkezine götürülen C.S., Ö.S., V.V. ve E.S. şikayetçi olmadı. DHA