Diyarbakır'da geçen yıl muhtarlık seçimleri nedeniyle 'Dayanlar' ile 'Hubel' aileleri arasında çıkan ve 18 yaşındaki Fatih Hubel'in öldürüldüğü silahlı kavgayla ilgili tutuklanan 3 kişi bugün yargılanmasına devam edildi.

Duruşma için adliyeye gelen öldürülen Hubel'in yakınlarının üzerinde arama yapan polis, 4'ü kadın 6 kişi üzerinde 8 tabanca ile 1'i pompalı 3 tüfek ile yaklaşık 200 mermi ele geçirildi.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Toprakbaşı Köyü'nde geçen yıl yapılan yerel seçimlerde muhtarlık seçimi nedeniyle 'Dayanlar' ile 'Hubel' aileleri arasında silahlı kavga çıktı. Çıkan arbedede Fatih Hubel ölürken, 5 kişi de yaralandı. Muhtarlık seçimlerini İsmet Hubel kazandı. Hubel ailesinden 1 kişinin öldüğü olayların ardından diğer aile fertleri başka köye yerleşirken olayla ilgili 3 şüpheli tutuklandı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün cinayetle ilgili yapılacak duruşma öncesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri adliye önü ve çevresinde olası saldırıya karşı geniş önlemler aldı.

Polis, duruşmayı izlemek üzere gelen Hubel ailesi ve yakınları üzerinde yaptığı aramada 4'ü kadın 2'si erkek 6 kişinin üzerinde yaptığı aramada 8 tabanca, biri pompalı 2'si av olmak üzere 3 tüfek, silahlara ait şarjörler ile yaklaşık 200 mermi ele geçirdi.

Adliyede olası silahlı saldırıyı önleyen polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Duruşma ertelenirken, polis iki aile fertlerini adliye binasından ayrı ayrı çıkardı. Aile fertleri de köylerine ayrı ayrı olarak polis eşliğinde götürüldü. Gözaltına alınan 10 kişiyle ilgili soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet