Av. Çağlar Dilber- Çağlayan Adliyesi

 Çağlayan Adliyesi'nde olağanüstü durum, adliye boşaltıldı, özel timler operasyona hazırlanıyor.


Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındı. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişiler Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde fotoğraf yayınlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili yaptığı ilk açıklamada savcıyı rehin alanlarla görüşmeye başlandığını açıkladı. Adliye binası boşaltılmaya başlandı.

Savcıyı rehin alan örgüt terör eylemiyle ilgili sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşarak serbest bırakma şartlarını duyurdu. Savcı Kiraz'ın odası Çağlayan Adliyesi'nin 6.'ıncı katında bulunuyor.

Rehin alınan Savcı Kiraz, HSYK'nın yaz kararnamesi ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne atanmıştı. 

ÖZEL HAREKAT TİMİ ADLİYEDE

 

14 YILLIK SAVCI 
Savcı Kiraz’ın Gaziosmanpaşa’da 4 yıl kadar görev yaptığı, İstanbul’dan önce Osmaniye’de görev yaptığı öğrenildi.


Savcının rehin alınmasının ardından özel harekat timi Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

 

REHİN ALANLARLA GÖRÜŞÜLÜYOR

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Hurriyet.com.tr’ye konuşan Başsavcı Vekili Yiğit, “Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor” dedi.

 

ADLİYE GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATILDI


Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

 

BÜTÜN KATLAR BOŞALTILDI


Çağlayan Adliyesi'nde hareketlilikj devam ederken adliyenin bütün katları boşaltılmaya başlandı.

 

BAŞSAVCI ÇAĞIRDI, ÜMİT KOCASAKAL ADLİYEYE GİTTİ

İstanbul Başsavcısı'nın talebi üzerine, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın Çağlayan Adliyesi'ne gittiği ortaya çıktı. 
Ümit Kocasakal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğim. Şimdi Adliyeye gidiyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bana haberverildi. Şimdi Adliyeye gidiyorum. Başka birşey söylemeyeceğim" dedi.



EYLEMİ YAPAN Ş.Y İDDİASI


Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y olduğu ileri sürüldü. Ş. Y'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.