Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 22 avukat sanığın yargılanmasına devam edildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi'yle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasının ardından İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın 5. duruşması yapıldı. Duruşmaya, bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı sanıkların ve avukatlarının, "soruşturma aşamasındaki görevlilerin tanık olarak dinlenilmesi, haklarında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianame örneğinin istenmesi ve soruşturmada görev alan kolluk kuvvetlerinin halen görevde olup olmadıklarının tespit edilmesi" yönündeki taleplerinin, dosya kapsamına göre reddedilmesine hükmetti.

Heyet eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde pankart açarak oturma eylemi yapmak isteyen yaklaşık 20 kişilik avukat grubuna polis müdahale etti. Yaşanan arbedede bazı polis ve eylemci avukatlarının yere düştüğü görüldü.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 20 avukat, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi C Kapısı önünde pankart açarak oturma eylemi yapmak istedi. Sloganlar atarak cübbeleriyle yere oturan avukatlara, çevik kuvvet polisi kalkanlarla müdahale etti.

Müdahale sırasında yaşanan arbedede eylemci avukatları ve bazı polislerin yere düştüğü görüldü. Bazı avukatlar polis tarafından gözaltına alınırken, bir avukat ise fenalık geçirdi.

Adliye önündeki gerginlik sürüyor.

http://www.cnnturk.com/turkiye/caglayan-adliyesi-onunde-avukatlara-mudahale