Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen terör örgütü DHKP/C üyesi tutuklandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C'nin emniyet veya adliye birimlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı.
 
Anadolu Adliyesi'ndeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, 16 Eylül'de polis kıyafetli bir kişinin adliye binasına girdiğini ve bir süre keşif yaptıktan sonra binadan çıkarak, taksiyle uzaklaştığını tespit etti.
 
Taksinin güzergahındaki MOBESE kameralarının görüntülerini de izleyen polis, polis kıyafetli şüphelinin, terör örgütü DHKP/C adına eylemlere katıldığı için emniyette kaydı bulunan Cemil K. olduğunu ve Gebze'de bir evde saklandığını tespit etti.
 
Polis ekipleri, 18 Eylül'de Gebze'deki adrese düzenlediği operasyonda, Cemil K'yı yakaladı. Evde, polis kıyafeti, sahte polis kimliği ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
 
Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek ve silahsız şekilde keşif yapan Cemil K'nın, eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Cemil K, tutuklandı.



http://www.milliyet.com.tr/anadolu-adliyesi-nde-terorist-gundem-2120465/