İZMİR Adliye Sarayı'nda bugünden itibaren, “Kartlı geçiş sistemi" başladı.

Aydın'dan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan ve bugüne kadar adliye içerisinde yaptığı değişikliklerle dikkat çeken Başsavcı Mustafa Doğru, güvenliği ön planda tutup, kartla geçiş sistemini uygulamaya koydu.

Uzun süredir, üzernide çalışılan bir proje olan güvenli geçiş sistemi, 2 Şubat Pazartesi gününden itiibaren hayata geçirildi. Her gün binlerce kişinin girip çıktığı, Bayraklı'daki İzmir Adliye Sarayı'na bundan sonra hakim, savcı, avukat ve stajer avukatlar, kendilerine verilen, üzerlerinde fotoğrafları yer alan “çipli" kartlar ile geçiş yapmaya başladı. Adliyede görev yapan diğer personel ve temizlik görevlileri de Adalet Bakanlığı'nın yaptırdığı 'Adalet kart' ile geçiş yapacak.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, daha önceden projelendirilen ve bugüne kadar bir türlü hayata geçirilemiyen “Kartlı geçiş sistemi"nin, İzmir Adliyesi A-Protokol, C-Personel ve Sosyal Tesisler girişinde bulunan H- kapısında faaliyete geçirildiğini belirtti. Doğru, binlerce kişinin adliyeye gelip gitttiğini, güvenliği ön planda tuttuklarını, herhangi bir olaya meydan verilmemesi ve kimin vatandaş, kimin personel olduğunun ayırt edilmesi için bu sisteme geçildiğini, adliyenin de 24 saat kameralarla izlendiğini, yeniliklerin devam edeceğini belirtti.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, “Baromuza kayıtlı 6 bin 800 avukat var. Bunların yanı sıra 800 stajyer yer almakta. Bu sistemin hayata geçirilmesi çok iyi oldu. Türkiye Barolar Birliği tarafından meslektaşlarımıza verilen cipli kartlar ile kapılarardan rahatlıkla geçiş yapılacak. Bu kartlar ayrıca adliyede bulunan tuvaletlerde de geçerli olacak. Baro olarak üç kez meslektaşlarımıza mesaj atıp, kartlı geçişin başlıyacağını duyurduk. Çipli kartı olmayanlar bir an önce Barolar Birliği'ne başvursun. Kartlar kısa sürede geliyor. Güvenlik tedbiri çok önemli. Her ne kadar adliyede güvenlik tedbiri alınsada zaafiyet yaşanabiliyordu. Bu sistemle bunun önüne geçilecek. Çipli kartı olan meslektaşlarımız, adliyedeki tüm olanaklardan faydalanmakta. Meslektaşlarımızın güveniliği de çok önemli" dedi.


http://www.gercekgundem.com/yurttan-haberler/101722/adliyede-kartli-gecis-donemi